U ljetnim mjesecima osvježite se Ledenim izletom! Autoturist Park vodi Vas u najveću ledenu špilju na svijetu i dvorac Hohenwerfen u austrijskom Werfenu 29.06. i 05.08.2019. za 259 kn/osobi!

8 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ovoga ljeta priuštite si drugačiji izlet - Ledeni izlet! S Autoturist Parkom posjetite najveću ledenu špilju na svijetu "Svijet ledenih divova" i dvorac Hohenwerfen u Austriji i dobro se zabavite! Kupon vrijedi za subotu 29.06.2019. ili ponedjeljak 05.08.2019. (praznik).

PROGRAM IZLETA

Polazak autobusa u 4:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Ugodno putovanje preko Slovenije i Austrije u smjeru Salzburga. 

Dolazak u austrijsko mjesto Werfen u prijepodnevnim satima. U neposrednoj blizini Werfena nalazi se EISRIESENWELT ili Svijet ledenih divova. Riječ je o najvećoj ledenoj špilji na svijetu - jedinstvenom prirodnom fenomenu koji je izgrađen od leda i kamena. Ovaj pravi labirint špilja kojeg je tisućama godina oblikovala rijeka Salzach proteže se na više od 40 kilometra! Za posjetitelje je uređeno oko 1 km špilje. Fascinantne ledene pećine leže na nadmorskoj visini od 1,600 metara i do njih se dolazi nakon vožnje žičarom te hoda cca 40min. (u dva navrata po 20ak min.)

Razgled špilje u pratnji stručnog vodiča - obilazak traje cca 75 min., a zbog prirode terena i vrlo niske temperature unutar špilje, preporučamo toplu i udobnu odjeću i obuću.

Nakon obilaska povratak prema mjestu Werfen. Odlazak do prekrasnog dvorca – utvrde HOHENWERFEN. Tvrđava datira iz 12.stoljeća, a građena je za princa i nadbiskupa Gerharda. Građevina se nalazi na 155 metarskoj litici s koje se pruža prekrasan pogled na Salzach dolinu i rijeku. Jedna je od tri ključne tvrđave koje su služile pri obrani Salzburške nadbiskupije od kralja Henryja IV. Tijekom svoje duge povijesti tvrđava je imala različite namjene, a danas je posebno interesantna kolekcija oružja te demonstracija letova sokolova. Hochenwerfen je poznat po fantastičnim scenama filma "U orlovom gnijezdu" u kojem glumi Clint Eastwood. 

Slobodno vrijeme za obilazak dvorca ili uživanje u prekrasnim vidicima te šetnju prekrasnim gradićem Werfen.

OBAVEZNA prijava u agenciji i plaćanje na licu mjesta u eurima: ulaznica za Ledenu špilju (ulaznica + žičara 22 eura odrasli, 17 eura mladi 15-18 god., 13 eura djeca 5-14 god.), ulaznica za dvorac Hohenwerfen (ulaznica + žičara 16,50 eura odrasli; 9,50 eura djecu 6-14 god.).

Polazak prema Zagrebu oko 17:30 sati. Dolazak na mjesto polaska očekuje se u kasnim večernjim satima.