Jednodnevna pješačka avantura u Julijske Alpe! Ne propustite 1-dnevni izlet Autoturist Parka na Bohinjsko jezero i slap Savicu 11.08. s prijevozom iz Zagreba za samo 149 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Pješačite i razgledajte prirodna bogastva slovenskih Alpi! Uz povoljnu nadoplatu, iskoristite bogati paket "Bohinj" koji uključuje ulaznicu za crkvicu Sv. Ivana Krstitelja, ulaznicu za slap Savica, degustacije, vožnju brodom po Bohinju... Kupon vrijedi za 07.07.- otkazano ili 11.08.2019.

PROGRAM IZLETA

Polazak autobusa u 6:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Ugodno putovanje u smjeru graničnog prijelaza te dalje kroz Sloveniju preko Kranja i Bleda u smjeru Bohinja. 

Pješačka tura traje sveukupno cca 4 sata (ovisno o veličini i brzini kretanja grupe). Staza je kondicijski i tehnički umjereno zahtjevna.

Obavezna je udobna sportska obuća prikladna za boravak u prirodi i hodanje. Preporučamo slojevitu odjeću, zaštitu od sunca i dovoljno tekućine.

Dolazak u mjesto Ribčev Laz, koje se nalazi na samom jezeru. BOHINJSKO JEZERO, slovensko najveće jezero, zbog svoje kristalno čiste plavozelene boje i ne tolike komercijaliziranosti pravi je raj za sve ljubitelje prirode. Nalazi se u Julijskim Alpama te je dio slovenskog Nacionalnog parka Triglav. U Ribčevom Lazu nalazi se i vrlo vrijedan spomenik kulture i povijesti – crkvica Sv. Ivana Krstitelja, stara sedam stoljeća, a koja čuva neke od najstarijih srednjovjekovnih freski u Sloveniji uopće. Zajednički razgled crkvice uz stručno vodstvo. 

Paket "Bohinj": ulaznica za crkvicu Sv. Ivana Krstitelja, ulaznica za slap Savica, degustacije, vožnja brodom po Bohinju, stručno vođenje od Ribčevog Laza do slapa Savica i natrag – 20 eura/osobi – obavezna prijava u agenciji, doplata na licu mjesta u eurima!

U dogovoreno vrijeme polazak na pješačku turu po sjevernoj strani Bohinjskog jezera. Dolazak u mjesto Ukanc za cca sat i pol (oko 6 km). Kratka pauza za osvježenje uz degustaciju domačih prizovda (sir, kobasice, liker od borovnice). Nastavak pješačenja do slapa Savica (cca 1 sat, oko 4 km). Na 1300 metara nadmorske visine nalazi se Črno jezero, koje prikuplja snijeg i kišnicu te ponire i malo niže izvire u obliku čudeno lijepog SLAPA SAVICA. Uživanje u prekrasnom prizoru kako iz stijene izvire slap i nastaje rijeka Sava Bohinjka! U dogovoreno vrijeme zajednički povratak u Ukanc. Ukrcaj u brod te vožnja po jezeru Bohinj do Ribčevog Laza. Po iskrcaju slobodno vrijeme za osobne programe do polaska prema Zagrebu. 

Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.