Jednodnevni izlet i uživanje u bajkovitom Hallstattu uz Smart Travel i mogućnost posjeta najstarijem rudniku soli na svijetu, prijevoz autobusom iz Zagreba za samo 249 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Bajkoviti Hallstatt uz mogućnost posjeta najstarijem rudniku soli na svijetu po nevjerojatnoj cijeni od samo 249 kn/osobi! Okupljanje grupe u 04.15h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502 - 506)! Kupon vrijedi isključivo za datum 29.06.2019.!

POLAZAK: 29.06.2019. Izlet u jedan od najljepših austrijskih gradića, uz moguć posjet Rudniku soli!


PROGRAM PUTA

Okupljanje grupe u 04.15h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502 - 506). Upoznavanje grupe sa pratiteljem putovanja, i polazak u 04.30h prema HALLSTATTU - u. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do SALZKAMMERGUTA, austrijske regije u kojoj se nalazi slikoviti grad. HALLSTATT je jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli, koja se vadila još oko 5500 g. pr. Krista što je dokazano kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. Posebnost Hallstatta je i kosturnica. 

Naime, tradicija u Austriji je bila da se grobovi iznajmljuju, a jednom kad bi istekao rok najma, kosti bi se preselile u KARNER ili kuću kostiju. Ukoliko u obzir uzmemo veličinu Hallstatta, prostora za pokapanje nije bilo te su se kosti starije od 10 godina smještale u kosturnicu, u kojoj se danas nalazi oko 1600 lubanja! Po dolasku u Hallsttat, šetnja neobično posebnim i romantičnim gradićem, uskim romantičnim uličicama koje obiluju ribarskim kućama priljubljenima uz stijenu, što predstavlja poseban doživljaj. 

Ovaj maleni austrijski gradić ima svega 800 stanovnika, a toliko je poseban da je oduševio Kineze koji su ga odlučili kopirati i napraviti isti takav u Kini! Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do suvremenih stilova. Prije 150 godina do Hallstatta nije vodila niti jedna cesta. Moglo mu se prići samo s jezera ili zahtjevnim planinskim putevima. 

Na taj su način Habsburgovci od znatiželjnika štitili svoj najveći izvor bogatstva – rudnike soli. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj kombinaciji prirode i arhitekture, te za individualne programe. Moguć obilazak RUDNIKA SOLI (najmanje 20 prijavljenih!). Jedna od najvećih atrakcija i zanimljivosti regije Salzkammergut su upravo fascinantni rudnici koji će Vam pružiti jedinstveno iskustvo: vožnja uspinjačom do vidikovca sa kojeg se pruža fenomenalan pogled, najduži podzemni tobogan na svijetu, najstarije stepenice na svijetu, vožnja vlakićem i poučne prezentacije u pratnji stručne osobe.

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak za Zagreb. Ugodna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak u Zagreb u večernjim satima, do 23.30h.

ODMAH nakon kupnje kupona obavezno se javiti u agenciju na 099 666 8978 ili mailom na info@smart-travel.hr, uz KOD i ID kupona po primitku.