Odmor kao u raju nedaleko od samog centra mjesta Sali na Dugom otoku... Kupon za ponudu se može iskoristiti isključivo do 06.07.19.!

HOTEL SALI

U prekrasnoj borovoj šumi u maloj uvali “Sašćica” nedaleko od samog  centra mjesta Sali na Dugom otoku, na prekrasnom žalu na kojem i Vi  možete osjetiti ljepotu, mir i privatnost okruženi mirisima bujnog i  raznovrsnog raslinja mediterana, nalazi se hotelsko naselje “Sali”  koje u svoja četiri paviljona: “Alga”, “Koralj”, “Perla” i “Sirena” može  smjestiti 148 gostiju. 


Hotel ima 48 dvokrevetnih soba s dodatnim ležajem po  potrebi. Sve sobe su klimatizirane a  opremljene su telefonom, SAT TV-om, hladnjakom, sefom,  kupaonicom s  WC- om i balkonom s pogledom na more. U sklopu hotelskog naselja  Sali  nalazi se i parkirališni prostor za goste. 


U sklopu hotela gostima na raspolaganju je restoran sa vrlo bogatim izborom jela iz menija i jela po narudžbi, kavana i apreritiv bar. U neposrednoj blizini hotela je uređena hoteska plaža gdje gosti mogu uživati u prekrasnom čistom moru.


Sport i zabava: Brojne otočke uvale te kornatsko otočje pogodno je za  jednodnevne izlete brodom što će zadovoljiti Vaše potrebe za ugodnim  i atraktivnim odmorom. Svi sadržaji u okviru hoteljskog naselja Sali najmodernije su uređeni i opremljeni a hotelski tim mladih turističkih djelatnika brine se da Vaš boravak u hotelskom naselju bude što ugodniji i raznovrsniji.

Sali

Glavno i najveće naselje na Dugom Otoku. Općinsko, gospodarsko i urbano središte otoka. Ime je dobilo po nekadašnjim solanama, a pod tim imenom se prvi put spominje 1105. godine. Smješteno na sjevernoistočnoj obali otoka, bogate tisućgodišnje ribarske tradicije.


Imponira svojim bogatim kulturnim nasljeđem, gotičke župne crkve Sv. Marije koja je sagrađena u 15. st. na mjestu srednjovjekovne crkve. Rese je fragmenti s pleternom ornametikom, monumentalni drveni oltar s naknadno umetnutim dvjema renesansnim slikama. U mjestu također ima nekoliko zanimljivih gotičkorenesansnih, renesansnih i baroknih kuća, a Prvi spomen ribarstva u Hrvata iz razdoblja oko 990. godine govori o ribolovu i nastambama u obližnjoj Telašćici. 


Ljeti u Salima se pored ostalih zabava, održavaju i poznate Saljske užance pučka svečanost koja na osebujan način gostima dočarava bogatu tradiciju i običaje mjesta. Održavaju se tjedan dana prije blagdana Velike Gospe i traju po nekoliko dana. Preporučljivo za vidjeti: Ribarsku noć – petkom, Saljsku noć- subotom, te Trke tovarov – nedjeljom. Glavna atrakcija Saljskih užanci je tovareća mužika – grupa od 20 – 30 mladića, obučenih u tradicionalnu narodnu nošnju, služeći se rogovima volova kao instrumentima, starim peglama te bubnjevima sviraju melodije kao što su “Šjora Mare Štrambacera” i “Zvončići”. Tovareća mužika nastupala je na poznatom karnevalu u “Veneciji”, i predstavljala HTZ u Münchenu. Sali je niz godina organizator Saljkog kulturnog ljeta (srpanj-kolovoz) kad mnoge kazališne kuće, slikari i pisci i drugi umjetnici pridonose kulturnom životu u Salima i na otoku.

Blizina Kornata i uvale Telašćica, Sali čine odskočnom daskom – predvorjem tih dokazanih jadranskih ljepota, pa mjesto ima sve preduvjete za razvoj izletničkog, nautičkog, ronilačkog, sportskog i drugih vidova turizma.