Uz Smart Travel, posjetite najljepši hrvatski dvorac Trakošćan i uživajte na ŠPANCIRFESTU, festivalu dobrih emocija u Varaždinu! Uz prijevoz autobusom iz Zagreba, pratitelja putovanja...125kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Okupljanje grupe u 07.30 sati na Autobusnom kolodvoru Zagreb, peroni 502 - 506! Kupon vrijedi za odabrani datum 31.08.2019.!

POLAZAK: 31.08.2019. Posjetite najljepši hrvatski dvorac i uživajte na Festivalu dobrih emocija u baroknom Varaždinu!

Okupljanje grupe u 07.30 sati na Autobusnom kolodvoru Zagreb, peroni 502 - 506. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, polazak u 07.45 sati prema najromantičnijem i najljepšem dvorcu u Hrvatskoj, TRAKOŠĆANU. Vožnja prekrasnim Hrvatskim Zagorjem, uz zanimljive, edukativne teme koje će Vam naš pratitelj prenijeti za vrijeme vožnje. 


Dvorac Trakošćan je jedan od najznačajnijih kulturno povijesnih spomenika na području Republike Hrvatske i pripada nultoj kategoriji. Po dolasku, slijedi razgled muzejsko postava iz davnih vremena u pratnji kustosa, koji je ambijentalno postavljen u izvornoj funkciji te Vam daje mogućnost da se u potpunosti uživite u razdoblje koje seže od 13. st. pa sve do baroka, rokokoa i klasicizma. Osim prekrasnog dvorca, cijeli kompleks obuhvaća jedan od najljepše formiranih i održavanih pejzažnih parkova u Hrvatskoj i istoimeno jezero. 


Nakon razgleda dvorca, opustite se u ugodnoj šetnji ili uz kavu na jezeru. Okupljanje grupe i odlazak prema baroknom VARAŽDINU, poznatom kao ''MALI BEČ'', gradu glazbe, baroka i cvijeća. Po dolasku u Varaždin razgled grada i slobodno vrijeme za šetnju gradom i uživanje u Špancirfestu. Predlažemo da popijete kavu u kavani ''Grofica Marica'' i uživate u neizostavnoj torti ''Grofica Marica''. Inače, kavana je ime dobila po istoimenoj opereti mađarskog skladatelja Imre Kalmana. 


Varaždinske ulice i trgovi svake godine još od 1999. godine, u vrijeme Špancirfesta postaju pozornica na kojoj brojni ulični umjetnici i zabavljači svojim vještinama i umijećem šire dobre emocije. Zabavni programi na ulicama i trgovima, bogata gastronomska ponuda lokalnih specijaliteta, štandovi s domaćim proizvodima i rukotvorinama, ulica umjetnika te velika pozornica u Starom gradu, na kojoj se odvijaju koncerti poznatih domaćih i inozemnih izvođača jednostavno mame tisuće posjetitelja svaku godinu. 


Špancirfest je kroz godine postao poznato odredište za dobru zabavu. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i polazak prema Zagrebu. Slijedi i ugodna vožnja prema Zagrebu, a povratak na mjesto polaska se očekuje u večernjim satima.