Provedite 1 noćenje s doručkom ili polupansionom u pansionu Pod grebenom - Jelenov greben u Olimju te uživajte u hranjenju jelena, kupanju u Termama Olimia, delicijama...sve za 2 osobe!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Djeca do 5 godina borave GRATIS u krevetu s roditeljima! Ponuda uključuje razne atrakcije: 2 cjelodnevne ulaznice za bazene Termalija u Termama Olimia, poklon i kušanje domaće jelenove salame i kravljeg sira u trgovini Zlata škrinjica te hranjenje jelena i muflona! Kupon vrijedi do 31.08.2019.!

Izaberite 1 noćenje s doručkom za dvoje s dolaskom u ponedjeljak, utorak, srijedu ili četvrtak ili 1 noćenje s doručkom i večerom za dvoje s dolaskom u ponedjeljak, srijedu ili četvrtak!

PANSION JELENOV GREBEN

Samo 10 metara iznad samostana Olimje nalazi se Jelenov greben. Obitelj Ježovnik, s pratećim osobljem, uvjek priprema nova iznenađenja, prvenstveno za goste, koji se vjerno vraćaju na taj turistički razvijen kraj Slovenije.

Od brojnih djelatnosti svakako je vrlo prepoznatljiva kulinarika. U seljačko-rustikalnom stilu opremljenoj gostionici (dva objekta mogu prihvatiti po 350 gostiju), ljubazno osoblje vam nudi pravu domaču sutlansko-kozjansku hranu, specijalitete od jelenskog mesa, specijalitete od gljiva i vrlo raznolik izbor vrhuskih vina iz čitave Slovenije.

»Kod nas so jutra drukčija« već neko vrijeme je slogan domaćinstva Jelenov greben.

U šetnji uz selo Olimje možete vidjeti: treću najstariju ljekarnu u EU, čokoladni bar, golf, pivovaru Haler, zemlju bajki...

Na grebenu pod tajnovitom Rudnicom, samo par desetaka metara od samostana, s trećom najstarijom ljekarnom u Europi, već niz godina dopunjava se raznovrsna turistička ponuda.

Najprije Vam u susret dojure jeleni damjaci i mufloni. Ako su se negdje zadržali, pozove ih gazda imenima »Pikaaaaa, Pikiiii...«, pa kao poslasticu dobiju kukuruz. Jelenjad se slobodno kreće po ograđenoj površini veličine oko 8 hektara. 

Povijest pansiona

Ovdje je najprije bilo domaćinstvo za uzgoj goveda i vinogradarstvo. Zatim je domaćinstvo preuzeo jedva 18 godina star Borut Ježovnik. Pun energije i novih ideja, s jasnom vizijom i, naravno, uz potporu obitelji, stvorio je pravu turističku bajku. Najprije su prodali goveda, nabavili 75 jelena damjaka iz Brijuna – iz Hrvatske. Zatim su se bavili uzgojem gljiva – šampinjona, konzerviranjem i preradom. Kompost za gljive su uvozili.

Gostima je gostoljubiva mama Anica pripremala šampinjone na razne načine, a mogao se dobiti i jelenski gulaš. Stara staja preređena je u današnju Gostionicu Jelenov greben. 

Domaća kuhinja privlači specijalitetima od gljiva i divljači, a kulinariska ponuda stalno se nadopunjava uvijek novim, prvenstveno domaćim kuharskim majstorijama.

Jabučni ranč i vinoteka

Godine 2009 umjesto vinograda zasnovan je voćnjak starih sorata jabuka i to uz stručnu pomoć Kozjanskog parka. Uz nasad je kozolac, kao idiličan prostor za sportska, ali i svečana događanja. Godine 2012. kozolac je proširen i preuređen u divan zastakljen "Jabučni ranč", gdje se može zabavljati oko 150 gostiju. Iste godine dograđena je i vrhunska "Star' ata". 

TERME OLIMIA - WELLNESS CENTAR TERMALIJA 

U Wellness centru Termalija nauživat ćete se prirode  "do mile volje" - sunce, voda i zrak. U raznolikom kompleksu, na bazenima, brzoj rijeci, whirpoolu ili na masažama, u saunama i na fitnessu svatko će naći nešto za sebe.  

U vremenima u kojima Vas brz način života umori i isprazni, Wellness centar Termalija ponudit će Vam potpuni odmor. Potpuna usluga, tjelesna aktivnost, svladavanje stresa, zdrav okoliš i ugodno druženje, samo su neke od želja koje ispunjavamo u modernom Wellness centru Termalija.