PodržimoNaše

Autoturist Park vodi Vas na u botanički rezervat Đurđevački peski, razgled izložbe Salvadora DALIJA u Đurđevcu te na RENESANSNI FESTIVAL u Koprivnici 24.08. s prijevozom iz Zagreba!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

U ovoj bogatoj ponudi očekuju Vas: posjet Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, botaničkom rezervatu Đuđevački peski, izložbi Salvadora Dalija i Ivana Lackovića Croate u Đurđevcu te Renesansnom festivalu u Koprivnici! Ponuda vrijedi za subotu 24.08.2019.

PROGRAM IZLETA

Polazak autobusa u 9:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta zgrade Gradskog poglavarstva. 

Ugodno putovanje u smjeru Podravine do HLEBINA. Dolazak u GALERIJU NAIVNE UMJETNOSTI, otvorenu 1968. godine s namjerom da predstavi i promovira svo bogatstvo i raznolikost likovnog izričaja slikara naivne umjetnost poznate Hlebinske škole. Razgled galerije u pratnji kustosa. 

Odlazak iz Hlebina prema Đurđevcu. Susret s lokalnim vodičem te zajednički odlazak autobusom u posjet posebnom botaničkom rezervatu i prirodnom fenomenu zvanom ĐURĐEVAČKI PESKI. Usred plodne Podravine smjestila se "podravska sahara" s endemskim biljkama Panonske nizine. Kraći razgled ovog zaštićenog lokaliteta. 

Prilikom prijave u agenciji, izaberite jedan od atraktivnih paketa (uz nadoplatu): 

PAKET Đurđevac - ulaznica za Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama s razgledom i ulaznica za Muzej Stari Grad u Đurđevcu s razgledom stalnog postava i gostujućih aktualnih izložbi

PAKET Đurđevac + ručak - ulaznica za Galeriju naivne umjetnosti u Hlebinama s razgledom i ulaznicu za Muzej Stari Grad u Đurđevcu s razgledom stalnog postava i gostujućih aktualnih izložbi, ulaznica za Hrvatsku Saharu u Đurđevcu te ručak u restoranu Stari Grad (juha, glavno jelo, prilog, salata i desert)  

Povratak u ĐURĐEVAC – grad kojim dominira utvrda iz 15 st. poznata kao Stari Grad, koja je odigrala vrlo važnu ulogu u borbi protiv Turaka. Posjet utvrdi uz razgled muzeja koji se danas nalazi u njoj. Razgled stalnog postava te aktualnih gostujućih izložbi: "Recept za besmrtnost" Salvadora Dalija i izložba djela iz donacije poznatog hrvatskog umjetnika Ivana Lackovića Croate. U neposrednoj blizini Starog Grada nalazi se Hrvatska sahara, mini zoo sa četiri deve koje već nekoliko godina vrlo skladno i zadovoljno žive u gradu Picoka! Mogući razgled uz doplatu (20kn odrasli, 10kn djeca). Ovisno o interesu grupe mogućnost i organiziranog ručka u restoranu Stari Grad.

U dogovoreno vrijeme slijedi polazak prema glavnom gradu Podravine, KOPRIVNICI, u kojoj se održava tradicionalni srednjovjekovni mega spektakl RENESANSNI FESTIVAL! Odlazak do gradskih bedema gdje se ova manifestacija, koja nas vraća u 15. i 16. stoljeće kada je Koprivnica postala slobodni kraljevski grad, i održava. Tema ovogodišnjeg festivala je tortura, a već tradicionalno na snazi će biti zabrana korištenja plastičnog pribora za jelo i piće kako bi prikaz srednjovjekovnog života bio što autentičniji. 

Za simboličnu cijenu svaki posljetitelj koji će koristiti ugostiteljske usluge, moći će unajmiti keramičku kriglu koju će pak moći zadržati kao uspomenu na ovaj festival ili vratiti uz povrat novca. Slobodno vrijeme za otkirvanje srednjovjekovnog načina života, viteštva, glazbe, plesa kroz brojne scenske prikaze te originalno kostimirane sudionike.

Polazak prema Zagrebu planiran je oko 20:30 sati. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.