Osvježite ljetni dan izletom u Gorski Kotar i Opatiju! Autoturist Park vodi Vas 27.07. u LUKOVDOL, zaštićeni krajolik KANJON KAMAČNIK i biser Jadrana - OPATIJU, za samo 139 kn/osobi s prijevozom!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ne propustite priliku za posjet rodnoj kući hrvatskog pjesnika Ivana Gorana Kovačića u Lukovdolu, ugodnu dvosatnu rekreaciju u šetnji kanjonom Kamačnik te guštanje u Opatiji! Ponuda vrijedi za 27.07.2019. - GARANTIRANI polazak!

Polazak autobusa u 7:30 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. 

Slijedi ugodno putovanje u smjeru Gorskog kotara i jednog od najstarijih goranskih naselja, Vrbovskog. U okolici Vrbovskog nalazi se mjesto LUKOVDOL u kojemu je rođen hrvatski pjesnik Ivan Goran Kovačić. Goranova rodna kuća pretvorena je u muzej u čijem sklopu su i knjižnica, galerija te memorijalni dio sa stalnim postavom o Goranovom životu i stvaralaštvu. Pored rodne kuće, koja je renovirana 2003. godine, nalazi se amfiteatar sa spomenikom, djelo hrvatskog kipara Vojina Bakića. Razgled muzeja – rodne kuće Ivana Gorana Kovačića, u pratnji vodiča. 

*Preporučamo obuću udobnu i stabilnu za hodanje, a prilagođenu za boravak u prirodi (tenesice ili laganije terenske cipele) te uplatu osiguranja od posljedica nesretnog slučaja (informacije o cijeni u agenciji).

Nastavak putovanja u smjeru središta grada Vrbovskog, točnije željezničke stanice gdje je početak prilaza za obilazak kanjona rječice Kamačnik, pritoka Dobre. Kanjon KAMAČNIK je zaštićeni krajolik izuzetne ljepote, a od izvora do ušća dužine 3 km. Uz samu rječicu vodi pješačka staza, koja čas ide uz rub, a dijelom preko drvenih mostića te završava kod samog izvora Kamačnika – lijepog kraškog vrela koje se nalazi na 410 m nadmorske visine. Ugodna dvosatna šetnja pruža posjetiteljima romantične slike prirode u bezbroj zelenih tonova! Šetnju završavamo na početku kanjona gdje se nalazi ugostiteljski objekt "Kamačnik". Slobodno vrijeme za odmor i osvježenje uz jela iz domaće kuhinje, a ukoliko odlučite ručati preporučamo pastrve. 

U dogovoreno vrijeme nastavak putovanja u smjeru Kvarnera. Dolazak u OPATIJU. Slobodno vrijeme za šetnju, upijanje morskog zraka, kasni ručak…. Polazak prema Zagrebu predviđen je oko 18:00 sati. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.