Za kralj ljeta počastite se 4-dnevnim putovanjem s Darojković Prometom u Munchen i obilazaskom dvoraca Bavarske 06.-09.09.! 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*, obilasci uz vodiča, prijevoz iz Zagreba...

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Prilika za putovanje kakvo se ne propušta! S Darojković Prometom upoznajte ljepote njemačke kulture, umjetnosti i povijesti uz smještaj u hotelu 3* u okolici Munchena i stručno vodstvo u obilascima... Kupon vrijedi 06.09.-09.09.2019.

Plan putovanja

1. DAN: ZAGREB – SALZBURG – MUNCHEN

Polazak iz Dugog Sela u 5.00 h te dogovorenih mjesta iz Zagreba. Ugodna vožnja turističkim autobusom kroz Sloveniju do Austrije, uz kratka zaustavljanja tijekom puta. 

Dolazak u Salzburg, uvelike poznat po impresivnoj baroknoj arhitekturi. Po dolasku u grad slijedi razgled grada uz vodiča: DVORAC MIRABELL; MOZARTOVA RODNA KUĆA, REZIDENCIJA, RESIDENZ PLATZ, KATEDRALA SV. RUPERTA. Slobodno vrijeme. Nastavak puta prema Njemačkoj. Smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za šetnju i večeru u vlastitoj organizaciji. Noćenje.

2. DAN: NYMPHENBURG – MUNCHEN

Doručak. Odlazak do dvorca NYMPHENBURG, rodnog mjesta posljednjeg bavarskog kralja Ludwiga II. zaslužnog za nastanak najpoznatijih dvoraca Bavarske.

 U dvorcu se nalazi i svjetski poznata galerija ljepotica – portreti žena koje je skupljao otac Ludwiga II. (obilazak moguć uz doplatu na licu mjesta). Nakon NYMPHENBURGA odlazimo u panoramski razgled nekih od najvećih gradskih znamenitosti: KATEDRALA NAŠE GOSPE; MARIENPLATZ glavni gradski trg; VIKTUALIENMARKT najstarija gradska tržnica; BMW muzej, OLIMPIJSKI PARK I STADION, PROPILEJI, KARLOV TRG. Nastavak razgledavanja gradskog središta uz vodiča: NEUHAUSER i KAUFINGER STRASSE, dvije najpoznatije shopping ulice u Munchenu, s posebnim ugođajem kojeg daju ulični zabavljači; NOVA GRADSKA VIJEĆNICA,  ALTER HOF, PLATZL jedan od skrivenih trgova Munchena gdje se nalazi  i najstarija pivnica u gradu, HOFBRAUHAUS. Slobodno vrijeme. Preporučujemo odlazak na večeru u neku od tipičnih njemačkih gostionica. Povratak u hotel. Noćenje.

3. DAN: NEUSCHWANSTEIN – HOCHENSCHWANGAU  – LINDERHOF

Doručak. Preporučujemo fakultativni izlet i posjet najznačajnijim dvorcima Bavarske: Neuschwanstein i Linderhof. NEUSCHWANSTEIN stoji na litici visokoj 965m i jedno je od najpoznatijih turističkih odredišta u Njemačkoj. Poznato je još po tome što ga je Disney koristio za snimanje filmova jer sliči klasičnim dvorcima iz bajki. 

Obilazak dvorca NEUSCHWANSTEIN i slobodno vrijeme za uživanje u mjestu Hohenschwangau (uz mogućnost posjeta i dvorcu Hochenschwangau). Izlet nastavljamo vožnjom prema dvorcu LINDERHOF uz jezero Plansee, koje vrvi turističkim sadržajima i tradicionalnim gostionicama. 

Po dolasku obilazak dvorca LINDERHOF. Ludwiga II. je duboko inspirirao posjet francuskom dvorcu Versaillesu koji u sklopu ima čak i umjetnu špilju s jezercem. Slobodno vrijeme za uživanje u šetnji parkovima dvorca. Povratak u hotel. Preporučamo odlazak do najvećeg parka u Munchenu, te jednog od najvećih na svijetu: ENGLISCHER GARTEN, koji je veći čak i od Central Parka u New Yorku. U okolici se nalaze mnogobrojni restorani u kojima možete uživati u specijalitetima njemačke kuhinje. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN: CHIEMSEE /  HERRENCHIEMSEE – ZAGREB 

Doručak. Odjava iz hotela. Polazak prema najvećem jezeru južne Njemačke, CHIEMSEE. Po dolasku ćemo se ukrcati na brodić koji će nas odvesti do posljednjeg projekta Ludwiga II., dvorca HERRENCHIEMSEE. Ludwig II. je obožavao lik i djelo francuskog kralja Luja XIV. tako da je velik broj prostorija unutar samog dvorca posvećen njegovom liku što se najbolje vidi u poznatoj dvorani ogledala.

 Slobodno vrijeme za šetnju. Povratak prema Hrvatskoj. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.