Upoznajte povijest i čari Mađarske! Otputuje s Darojkovićem na 1-dnevni izlet u Szigetvar i Pečuh 10.08. ili 31.08. s uključenim prijevozom i pratiteljem, za samo 199 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Polazak iz Dugog Sela u ranim jutarnjim satima s usputnim zaustavljanjima radi ukrcaja putnika na dogovorenim mjestima u Zagrebu. Ponuda vrijedi isključivo za odabrani termin: 10.08. ili 31.08.2019.

Plan putovanja

Polazak iz Dugog Sela u ranim jutarnjim satima.Usputna zaustavljanja radi ukrcaja putnika na dogovorenim mjestima u Zagrebu.Ugodna vožnja uz pauze po potrebi do graničnog prijelaza Terezino polje.

Ubrzo nakon granice stižemo do jednog od najvažnijih povijesnih mjesta ne samo Mađarske nego i ovog dijela Europe – Szigetvara. Po dolasku kratko slobodno vrijeme nakon čega odlazimo u razgled utvrde. 1566. g., na Malu Gospu, tu se dogodila ključna bitka s Osmanlijama čiji je vođa bio veliki osvajač sultan Sulejman Veličanstveni, a zapovjednik i branitelj utvrde je bio slavni Nikola Šubić Zrinski. Šetnja zidinama utvrde i posjet atraktivno uređenom interaktivnom Muzeju Sigetske bitke. Nakon razgleda odlazimo do obližnjeg Parka prijateljstva, memorijalnog mjesta podignutog u znak sjećanja na bitku.

Slijedi vožnja do obližnjeg Pečuha, glavnog grada Baranjske županije. Posjetit ćemo jedinstveni Muzej Zsolnay keramike koji se nalazi u nekadašnjoj istoimenoj tvornici, a prostire se na 10.000 kvadrata. Tvornica je jedna od najzaslužnijih atrakcija zbog koje je Pečuh 2010. g. dobio prestižnu titulu Europske prijestolnice kulture, a danas je cijeli kompleks pretvoren u muzej. Nakon posjeta Muzeju Zsolnay vraćamo se u grad. Pečuh je poznat po jedinstvenoj kasnoromaničkoj katedrali koja se još naziva i bazilikom sv.Petra i Pavla. Unutar nje se nalaze i ostaci izuzetno dobro očuvanog ranokršćanskog mauzoleja koji se može razgledati. Glavnim gradskim trgom dominira Qasim- pašina džamija koja se također može razgledati, a danas služi kao mjesto za vjenčanja i ostale društvene događaje. Trg je okružen brojnim ulicama  u kojima se nalaze lijepi kafići, restorani i suvenirnice, a u blizini je i veliki shopping centar