Subotu u rujnu iskoristite za posjet "gradu mira" - Pečuhu i razgled znamenitosti Sigeta uz Smart Travel, prijevoz autobusom iz Zagreba, voditelja putovanja...209 kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Okupljanje grupe u 05.30h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502 - 506)! Kupon vrijedi isključivo za datum 12.10.2019.!

POLAZAK: 12.10. Posjetite Pečuh, jedan od najljepših mađarskih gradova, koji je poznat i kao "grad mira", a zbog svojih kulturnih vrijednosti i ljepota zaštićen je od strane UNESCO-a…

Program:

Okupljanje grupe u 05.30h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502 - 506).


Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, polazak u 05.45h prema SIGETU. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, sve do gradića Siget, u kojem se nalazi jedna od najpoznatijih utvrda Mađarske, koju je junački branio i pred kojom je poginuo hrvatski ban Nikola Šubić Zrinski, koji se u Mađarskoj slavi kao nacionalni junak. Po dolasku u Siget, otići ćemo do UTVRDE, a potom do PARKA MAĐARSKO - TURSKOG PRIJATELJSTVA, mjesta u kojem je bio tabor Turaka za vrijeme opsade Sigeta i u kojem je preminuo poznati sultan Sulejmn Veličanstveni. Okupljanje grupe i odlazak do PEČUHA, europske prijestolnice kulture 2010. godine i grada koji je zbog svoje izrazite tolerancije i promicaja manjinskih kultura zaslužio naziv "grad mira". Po dolasku, odlazak u šetnju gradom uz pratitelja putovanja: ULICA KIRALY - glavna gradska šetnica prepuna barkonih građevina, GAZI KASIM PAŠINA DŽAMIJA - BARBAKAN (BISKUPSKA TVRĐAVA) - KATEDRALA SV. PETRA I PAVLA sa 4 tornja - SZECHENY TRG - SINAGOGA - ZSOLANY. Slobodno vrijeme za individualne programe. 


Okupljanje grupe i polazak prema Zagrebu. Ugodna vožnja Mađarskom i Hrvatskom, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Povratak na mjesto polaska (AK Zagreb) previđen je u kasnim večernjim satima.