Aktivan i bogat izlet za prvu jesensku nedjelju! Autoturist Park vodi Vas 22.9. u razgled ljepota južnog Velebita: Kudin most, rijeka Zrmanja i vožnja brodom, Mićanovi Dvori i gurmanske degustacije!

7 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Nezaboravan provod očekuje Vas u razgledu Kudinog mosta, rijeke Zrmanje i seoskog gospodarstva Mićanovi Dvori u pratnji stručnog vodstva! Razgled lokaliteta Kudin most u PP Velebit, vožnja brodom po Zrmanji, obilazak i degustacija u Mićanovim Dvorima nadoplaćuju se u agenciji uz prijavu i min 20 prijavljenih. Kupon vrijedi za nedjelju 22.09.2019.

PROGRAM IZLETA

Polazak autobusa u 6:30 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Ugodno putovanje autocestom u smjeru Svetog Roka te dalje lokalnom cestom do Gračaca i mjesta Golubić, koje je ishodišna točka za pješački dolazak do Kudinog mosta na rijeci Krupi.

Obavezna je sportska obuća udobna za hodanje do Kudinog mosta, zaštita za glavu od sunca, zaštitna krema te dovoljno vode.

Rijeka Krupa je najveća pritoka Zrmanje, a njezinih 11 kilometara dužine ukrašeno je sa čak 19 slapova. Međutim, glavna znamenitost ove, u južnim padinama Velebita, skrivene ljepotice je kameni most sagrađen prije više od 200 godina. Mladić po imenu Kude, kako bi došao do djevojke koju je volio, sagradio je u suhodizu most te kroz 12 lukova i isto toliko kamenih stupova spojio je dvije obale rijeke Krupe! Iz mjesta Golubić spuštamo se prirodnom stazom u kanjon Krupe. Po dolasku do Kudinog mosta, kraće slobodno vrijeme za fotografiranje prirodnih znamenitosti. Povratak istom stazom uzbrdo. Ukrcaj u autobus i nastavak putovanja u smjeru Obrovca. 

Prijava i doplata u agenciji (min 20 osoba): razgled lokaliteta Kudin most uz stručno vodstvo u PP Velebit – 30 kn/osobi.

Dolazak na seosko gospodarstvo Mićanovi Dvori. U ugodnoj atmosferi autohtonog ambijenta slijedi dobrodošlica u obliku vrhunske domaće rakije, a potom i razgled samog imanja uz degustaciju domaćih proizvoda (sir, pršut i uštipci). Mogućnost degustacije vina. Slijedi slobodno vrijeme za opuštanje u domaćoj atmosferi, a preporučamo i kušanje tradicionalnih delicija ovog kraja (smokvenjaci, ušećerene mendule, pandulete, torta od rogača...).

Prijava i doplata u agenciji (min 20 osoba): obilazak seoskog gospodarstva Mićanovi Dvori – 80 kn/osobi + degustacija (domaća rakija 2x, pršut, sir i uštipci).
Prijava i doplata na licu mjesta: degustacija vina 
 35 kn po osobi (4dcl).

U dogovoreno vrijeme odlazak prema samom Obrovcu, ukrcaj na brod te uživanje u dvosatnoj vožnji brodom po prekrasnom kanjonu rijeke Zrmanje. Zrmanja je tisućljećima probijala put prema moru kroz tvrdu karbonatnu podlogu čime je stvorila jedan od najimpresivnijih kanjona u Hrvatskoj, stoga je zaštićen kao značajni krajobraz i svake godine privlači velik broj zaljubljenika u prirodne ljepote. 

Prijava i doplata u agenciji (min 20 osoba): vožnja brodom po kanjonu rijeke Zrmanje u trajanju od 2 sata – 150 kn/osobi

Po završetku vožnje brodom, ukrcaj u autobus i povratak prema Zagrebu.
Dolazak na mjesto polaska očekuje se u kasnim večernjim satima.