Dočekajte jesen u šumi i izobilju gljiva Gorskog kotara! Autoturist Park vodi Vas u berbu i degustaciju gljiva na 1-dnevnom izletu u Staru Sušicu i izletište Kamačnik s prijevozom iz Zagreba 21.09.

13 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Doživite istinski okus i miris gljiva na jednodnevnom izletu u Gorskom kotaru! Posjetite Staru Sušicu i izletište Kamačnik uz licenciranog turističkog pratitelja / voditelja putovanja! Kupon vrijedi za subotu 21.09.2019.

Polazak autobusa u 8:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. 

Slijedi ugodno putovanje u smjeru Gorskog kotara i jednog od najstarijih goranskih naselja, Vrbovskog te dalje prema Ravnoj Gori. Dolazak u STARU SUŠICU, goransko mjesto poznato po frankopanskom kaštelu, svjedoku velike “osmanlijske pohare” iz 16.st. Slijedi piće dobrodošlice uz degustaciju delicija od gljiva, a zatim zajednički odlazak na organiziranu šetnju u šumu na berbu gljiva uz stručno vođenje i edukaciju (u trajanju od cca 2-3 sata). 

Po povratku u Staru Sušicu slijedi determinacija ubranih gljiva te gljivarska edukacija. Za sve posjetitelje će se spremati gljivarski gulaš, koji će se moći kupiti po povoljnoj cijeni. Slobodno vrijeme za samostalno uživanje u bogatom zabavnom i izlagalačkom programu koji je pripremio organizator manifestacije. 

U dogovoreno vrijeme odlazak prema Vrbovskom. Dolazak u izletište Kamačnik. Na samom ulazu smješten je ugostiteljski objekt bistro Kamačnik , a tu je ujedno i početak prilaza za obilazak kanjona rječice Kamačnik. Kanjon KAMAČNIK je zaštićeni krajolik izuzetne ljepote, a od izvora do ušća dužine 3km. Uz samu rječicu vodi pješačka staza, koja čas ide uz rub, a dijelom preko drvenih mostića te završava kod samog izvora Kamačnika – lijepog kraškog vrela koje se nalazi na 410m nadmorske visine. Ugodna dvosatna šetnja pruža posjetiteljima romantične slike prirode u bezbroj zelenih tonova! Slobodno vrijeme za obilazak kanjona (doplata za ulaz na licu mjesta). 

Polazak prema Zagrebu predviđen je oko 18:00 sati. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima. 

JESTE LI ZNALI?

Gljive su vitaminsko blago šume, a još od davnih vremena ljudi su vjerovali da gljive posjeduju osobite moći! Egipćani su vjerovali da osiguravaju besmrtnost, a već su i starim Rimljanima bila poznata brojna jela od gljiva! Smatra se da postoji 20.000 različitih vrsta gljiva, ali samo 200-njak ih je jestivih. Znate li prepoznati?