S Autoturist Parkom posjetite austrijski muzej na otvorenom i Sajam starih zanata u Stübingu i Graz! Počastite se 1-dnevnim izletom s prijevozom iz Zagreba u nedjelju 29.09. za samo 189 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Doživite jedinstveni muzej na otvorenom kojeg će 29.09. obilježiti i Sajam starih zanata! Stübing je jedan od najvećih i najimpresivnijih otvorenih muzeja u Europi, a u njemu je prezentirano gotovo stotinu građevina iz svih dijelova Austrije, od Gradišća do Tirola i Vorarlberga. Kupon vrijedi za 29.09.2019.

Polazak autobusa u 7:30 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva.

Ugodno putovanje preko Slovenije i Austrije do AUSTRIJSKOG MUZEJA NA OTVORENOM STÜBING, koji se smjestio nedaleko od Graza, u idiličnoj dolini okruženoj šumovitim brežuljcima. Stübing je jedan od najvećih i najimpresivnijih otvorenih muzeja u Europi, a u njemu je prezentirano gotovo stotinu građevina iz svih dijelova Austrije, od Gradišća do Tirola i Vorarlberga. 

Da bi izvorni dojam austrijskog sela bio potpun, uz gotovo svaku kuću ili gospodarski objekt brižno su uređene okućnice s povrtnjacima i slikovitim cvjetnjacima gotovo zaboravljenih biljnih vrsta. Muzej na otvorenom posebno oživi krajem rujna kada se održava Sajam starih zanata. 

Tog dana je u muzeju posebno živo i svečano jer se svaki izlagač trudi svoj zanat prikazati što bolje, a posjetitelji imaju priliku vidjeti kako se npr. izrađuju oštre kose kojima se kosi žilava planinska trava, kako se kalaju daščice za pokrivanje krova, kako se izrađuju bičevi i ostala oprema za stoku... 

Između kuća postavljeni su štandovi na kojima se prodaju autentični suveniri i domaća štajerska jela, a zvukovi limene glazbe uz sviranje i jodlanje dodatno pridonose živopisnoj atmosferi! Slobodno vrijeme za samostalno uživanje u pučkoj veselici ovog imaginarnog sela!

U dogovoreno vrijeme polazak iz Stübinga prema GRAZU. Šetnja gradom uz obilazak najznačajnijih znamenitosti te slobodno vrijeme za osobne programe. 

Polazak prema Zagrebu predviđen je u kasnim poslijepodnevnim satima. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.