Ove jeseni Autoturist Park planinari s Vama! Opremite se i ohrabrite na Planinarenje za laike na Bilogoru u jednodnevnom izletu s prijevozom iz Zagreba za samo 139 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Planinarenje za laike je namijenjeno svima vama koji imate želju prošetati bilogorskim šumama, ali se osjećate nesigurno zbog nepoznavanja terena. Zato je sada prava prilika da uz vodičku Mons Claudius Guide upoznate osnove planinarenja i, uz druženje, lagano planinarite čarobnim bilogorskim šumskim putevima i stazama! Kupon vrijedi za 1 osobu, 29.09. (otkazano) ili 20.10.2019.

Polazak autobusa u 7:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta zgrade Gradskog poglavarstva. 

Obavezna je udobna i stabilna obuća (preporuka su planinarske cipele) prikladna za hodanje po neravnom terenu, slojevita odjeća, voda, zaštita od komaraca i drugih šumskih insekata.

Ugodno putovanje u smjeru Grubišnog Polja i Virovitice. Dolazak u selo Mala Dapčevica u kojemu se nalazi obiteljsko gospodarstvo VILA BILOGORA, prekrasno imanje obitelji Rekić smješteno na istočnim obroncima Bilogore. U okruženju prirode i beskrajnog zelenila slijedi jutarnja zakuska (kava, čaj i domaće kiflice) te upoznavanje s vodičem uz osnovne informacije o samoj ruti planinarenja / hodanja.

Oko 10:00 sati polazak na stazu. Staza je srednje zahtjevna u kombinaciji makadama i šumskog puta. Glavni cilj planinarenja je uživanje u bilogorskim šumama te upoznavanje sa njezinom bogatom florom i faunom, a sama ruta je kružnog karaktera. Proći ćemo Vilinski put, šumu Smrečak, šumu Gubaljevicu, a prelaskom preko izvora i potoka ući ćemo u prekrasno područje Vinogradine gdje ćemo se susresti s tradicionalnom lokalnom arhitekutrom (kuće od blata). 

Nakon cca 3 do 4 sata hodanja šumskim i poljskim putevima, vraćamo se na imanje Vila Bilogora. Slijedi okrijepa u obliku vrhunskog lovačkog gulaša i opuštanje u ambijentalnom okruženju tradicije i prošlosti s pogledom na bilogorske obronke.

Polazak prema Zagrebu planiran je u poslijepodnevnim satima. Dolazak na mjesto polaska u ranijim večernjim satima.

Za sudjelovanje u cjelokupnom programu potrebno je dodatno uplatiti paket Planinarenje za laike – Moslavačka gora: jutarnja zakuska (kava, čaj, kiflice), ručak nakon planinarenja (lovački gulaš), stručno vođenje.