Nikada povoljnija prilika za odlazak u "Pariz Bliskog Istoka"! Papageno i Crno Jaje vode Vas u LIBANON - BEIRUT avionskim prijevozom iz Zagreba uz 4 + gratis 2 noćenja s doručkom u hotelu 4*!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Vrhunska gastro ponuda, kultura i povijest Orijenta nikada nisu bili bliži! Jedan klik dijeli Vas od prilike za putovanjem u čaroban Libanon i Beirut, uz avionski prijevoz (s presjedanjem u Beogradu), 4 noćenja + 2 gratis noćenja s doručkom u hotelu 4*, transfere i turističkog pratitelja! Kupon vrijedi za odabrani termin: 29.9.-05.10.2019. / 20.10.-26.10.2019. / 12.11.-18.11.2019.

1. DAN: ZAGREB  BEOGRAD – BEIRUT
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Dr. Franjo Tuđman dva sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova. Prijava za let i polijetanje zrakoplova za Beograd u 21:05 sati uz dolazak u Beograd predviđen u 22:10 sati.. 


Nastavak leta za Beirut predviđen je u 23:45 uz predviđen dolazak u Beirut u 03:20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti slijedi organizirani transfer do hotela 4* sa zatvorenim bazenom za sve vremenske uvjete, sa terasom za sunčanje i panoramskim pogledom na Svetište Harissu s jedne strane i na more s druge strane.


Većina ljudi u Libanonu govori francuski ili engleski, dodatno uz domaći arapski jezik.
Libanonska valuta je libanonska funta (LBP). Druga valuta koja je opće prihvaćena jest američki dolar kojim doslovno svugdje možete platiti sve, a nazad ćete najčešće dobiti ostatak iznosa u libanonskoj valuti. Preporuka je da mijenjate manje iznose novca jer ćete LBP uglavnom koristiti za napojnice i eventualno vožnje taksijem.


U cijeni uključeni i natkriveni bazen i panoramska terasa na vrhu hotela koji je samo za vašu grupu dostupan i u večernjim satima!

2. DAN: BEIRUT  JOUNIEH
Prijava u hotel i smještaj. Rani doručak po dolasku u hotel te odmor i slobodno do podneva. Transfer do centra Beiruta, uz pratnju vodiča slijedi pješački razgled Beiruta – libanonske prijestolnice, koji je ujedno i najnaseljeniji grad u zemlji. Ovaj „Pariz Bliskog Istoka“, kako ga nazivaju, grad je kozmopolitske atmosfere i bogatog kulturnog života, spoj istoka i zapada, u kojem se miješaju islam i kršćanstvo. 
Razgledavanje najznačajnijih gradskih znamenitosti: šetnja najpoznatijom ulicom Beiruta – Hamra - gdje možete kupiti suvenire svih vrsta, kao i najnovije modne marke te pronaći razne restorane. 


Nastavak prema Karniši, legendarnoj Bejrutskoj šetnici dugoj gotovo 5 kilometara, na kojoj se nalaze najluksuzniji hoteli i mnoštvo restorana i noćnih klubova. Laganom šetnjom uz Karnišu, idemo do ruševina Bejrutskog Suka – modernog Shopping centra koji se nalazi na mjestu gdje su prije rata bili mnogobrojni sukovi u tradicionalnom arapskom stilu.


Ruševine rimskih termi – Zgrada vlade Grand Serail – trg Place de l’Étoile, moderno obnovljeni centar Beiruta – Ortodoksna katedrala Sv. Jurja – Maronitska Crkva Svetog Jurja – Plav a džamija Mohamed Al Amin – Trg mučenika , centralni gradski trg koji se nalazi u centru tzv. „Zelene linije “- koja je za vrijeme rata razdvajala kršćanski dio od muslimanskog. Povratak u hotel. Noćenje.

Nacionalno je piće arak, alkohol prožet okusom anisa pomiješan s ledom i vodom i serviran u malim čašama. Osim libanonske kuhinje, restoranska je scena vrlo živa i raznorodna, nećete imati problem pronaći međunarodne kuhinje, od kineske i japanske do indijske, meksičke, itd.
Poznat po svojem noćnom životu, Beirut je i dalje mjesto u koje se odlazi zbog ludog noćnog provoda, diskoteka i cabareta.


3. DAN: JEITA  HARISSA
Nakon doručka predlažemo fakultativan izlet (vidi kategoriju „Cijena ne uključuje“) prema jednoj od najljepših podzemnih špilja na svijetu, JEITA, koja se proteže u duljini od gotovo 9km, a sastoji se od dva dijela za posjetitelje. U gornji dio se dolazi žičarom i obilazi pješice, dok se donji dio posjećuje čamcem. Nakon posjeta obje špilje nastavak do Harisse, mjesta iznad Jounieha. 


Harissa je poznata po Svetištu Gospe od Libanona gdje dominira kip Djevice Ma visok 8,5 metara, jedan od najljepših na Bliskom istoku te je stoga i mjesto posjete mnogih kršćanskih hodočasnika. 


Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale slijedi spektakularan spust žičarom sa planine u Jounieh. 
Slobodno poslijepodne. Noćenje. 

4. DAN: BYBLOS  MONASTARY SAINT MARON
Doručak. Odlazak na fakultativan izlet prema Byblosu, grad koji je UNESCO uvrstio u popis svjetske kulturne baštine,  starom 7 tisuća godina te jednom od najstarijih svjetskih gradova koji se smatraju kontinuirano naseljenima i gradu iz kojeg je poteklo latinično pismo. 


Po dolasku prošetati ćemo kroz ribarsku luku, prema crkvi Sv. Ivana Krstitelja i staroj Križarskoj utvrdi. Slobodno vrijeme za šetnje, ručak u jednom od sjajnih restorana, vrijeme za shopping. 


Nastavak puta prema samostanu Sv. Maron – Svetište Svetog Šarbela Makhluf (engl.. Saint Charbel), koji je bio maronitski svećenik, monarh čudotvorac. Papa Pavao VI ga je proglasio blaženim 05.12.1965., a svetim 09.10.1977. godine. Veliki je zaštitnik obiteljske molitve, a časti se kao Svetac mira. Oko Šarbelova groba treperilo je svjetlo 45 dana i noći. 


Na grobu je bio poseban miris. Samo u prva tri mjeseca nakon smrti zabilježeno je 350 ozdravljenja po njegovom zagovoru. Njegov grob posjećuju i časte ne samo kršćani već i muslimani. Njegovo je tijelo čudom ostalo očuvano. Povratak u hotel uz slobodnu večer uz mogućnost večere u hotelu. Noćenje. 

5. DAN: ANJAR  BAALBEK  KSARA
Doručak. Odlazak autobusom u pratnji vodiča preko planine Libanon u dolinu Bekaa, prema Anjaru, jedinstvenom utvrđenom gradu izgrađenom u 8.st. Izgradio ga je damaški kalif iz dinastije Omejida, a mjesto je poznato kao Pustinjska palača.


 Slijedi obilazak arheološkog lokaliteta sa kojega se pruža prekrasa n pogled na planinu Libanon. Nakon razgleda, idemo prema gradu Baalbeku, najpoznatijem po izvrsno sačuvanim ruševinama rimskih hramova (Jupitera, Venere i Bakusa), tada rimskog grada Heliopolisa,jednog od tadašnjih najbitnijih svetišta velikog Carstva.


 Prije obilaska samog lokaliteta idemo do lokalnog kamenoloma, gdje je vađen kamen za izradu monumentalnih hramova, a koji čuva 20 metarski kamen kakav je korišten za izradu. Zanimljivo je da nitko ne zna na koji način su stari narodi kamenje tolikog obujma dovukli na sam lokalitet , Baalbek je upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine još 1984. godine, a nekad je smatran i jednim od čuda antičkog svijeta. 


Obilazak prekrasnih vinograda Xara, koje vode redovnici. U poslijepodnevnim satima povratak u Jounieh. Večera prema dogovoru u restoranu. Noćenje.

6. DAN: TIR – SIDON ili cjelodnevni Bejrut
Doručak. Po izboru, cjelodnevni posjet Bejrutu ili fakultativni izlet i razgled antičkih gradova Sidona i Tira, osnovanih prije cca 6000 godina, smještenih na mediteranskoj obali Libanona. Obilazak trećeg najvećeg grada Libanona, Sidon, grad poznat još od razdoblja starih Feničana. Razgled tzv. „Morskog Dvorca“ i poznatih Sukova u Sidonu. Vidjeti ćemo i fenički hram kompleksa Eshmoun koji se nalazi kod starih sjevernih vrata grada.


Nakon razgleda Sidona, odlazimo u Tir, grad koji je UNESCO proglasio svjetskom kulturnom baštinom zbog svoje povijesne važnosti. 
Posjet ruševinama starog Tira, koji je u svojim pohodima potpuno razrušio Aleksandar Makedonski. (ulaznica za arheološki lokalitet-fakultativno). Ruševine se sastoje od tri dijela – južni dio koji sadrži stari fenički grad – otok te kolonade, javne kupelji, ulicu prepunu mozaika i pravokutnu arenu, sjevernu stranu ruševina koju ćemo vidjeti panoramski te dio koji gleda prema unutrašnjosti u kojem se nalaze možda najimpresivniji arheološki ostaci kao Rimska nekropola i hipodrom. 


Za kraj odlazak u luku Tir gdje ćete imati slobodno vrijeme za ručak i šetnju ovim prekrasnim mediteranskim gradom. Povratak u hotel uz mogućnost večere u hotelu.

Odlični radovi u staklu, keramika ili posuđe od mesinga ili bronce plijene svojim dizajnom na starinski način ili modernim izvedbama. Egzotični kaftani ili abaje uvijek su zgodan poklon iz arapskih zemalja.


7. DAN: BEJRUT – BEOGRAD – ZAGREB
Odjava iz hotela u 01:00 sati i odlazak prema zračnoj luci Bejrut. Prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Beogradu u 04.05 sati. Dolazak u Beograd predviđen je u 05,50. Nastavak leta za Zagreb predviđen je u 07,40 uz dolazak u Zagreb u 08,50 sati.