Bliži nam se OKTOBERFEST! Darojković Promet poziva Vas na 1-dnevni izlet u München i legendarni festival piva, s autobusnim prijevozom i razgledom, za samo 299 kn/osobi!

25 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Oktoberfest je događaj koji se mora doživjeti jer su zabava, dobro raspoloženje i veselje zagarantirani! Kupon vrijedi za odabrani termin: 21.09.19. / 28.09.19. / 05.10.19.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Dugog Sela u 02:00. Ukrcaji na dogovorenim mjestima kroz Zagreb.

Ugodna vožnja uz usputne pauze kroz Sloveniju i Austriju do 600-tinjak km udaljenog Münchena gdje stižemo u ranim prijepodnevnim satima. Po dolasku slijedi kratak razgled Münchena u pratnji pratitelja putovanja – od Isartora do Karlstora. Marienplatz, Frauenkirche, Hofbrauhaus, šetnja atraktivnom trgovačkom ulicom do glavnog mjesta održavanja Oktoberfesta – Theresienwiesea. 

Oktoberfest je najveća pučka fešta s tradicijom od 1810. g. kada je princ Ludwig odlučio upriličiti veliku javnu proslavu prilikom svojeg vjenčanja s princezom Terezom. Glavno mjesto proslave je bio dio grada koji se danas zove Theresienwiese (Terezina livada) i na kojem je i danas središte ovog velikog festivala s prepoznatljivim pivskim šatorima i ostalim atraktivnim ponudama među kojima su i neizostavne tradicionalne bavarske delicije poput najrazličitijih vrsta kobasica (Würstchen, Käsewurst, Weisswurst…), piletine, njoka (Spätzle) koje se iznimno dobro nadopunjuju s pivom. Zasladiti se možete zaštitnim znakom njemačke kuhinje – štrudlom od jabuka (Apfelstrudel) koji je obogaćen raznim dodacima poput vanilije, sladoleda, čokolade… Danas je na Terezinoj livadi 14 velikih šatora, od kojih u najveći stane gotovo 11, 000 posjetitelja! Tradicionalno su prisutne minhenske i bavarske pivovare od kojih svaka ima svoj šator. To su Paulaner, Augustiner, Hacker- Pschorr, Hofbräu München, Löwenbrau i Spaten.No, osim samog srca festivala koji se nalazi na Terezinoj livadi, čitav grad živi u duhu festivala 24 sata dnevno tako da su sve gradske ulice, trgovi, parkovi i pivnice prepune posjetitelja, turista i domaćina koji se ponosno šeću u svojim narodnim nošnjama, muškarci u hlačama od jelenje kože, tzv. lederhosen, a žene u atraktivnim dindrlicama. Brojke posjetitelja i ispijenih milijuna litara piva su zaista impresivne.

Nakon uzbudljivog dana, uživanja u pivu i dobrog provoda krećemo kući. Povratak u Zagreb je u 23:00.