Prošetajte duž Miljacke, istražite Baščaršiju u jedinstvenom Sarajevu! 3 dana/2 noćenja s doručkom (švedski stol) u hotelu „Aziza“ za 2 osobe uz piće dobrodošlice za samo 799 kn!

13 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Iskoristi super uštedu od 50%, počasti sebe i dragu osobu i istraži Sarajevo, doživi novo kulturalno iskustvo, prošeći Baščaršijom i okusi poznate ćevape! Kupon vrijedi do 24.11.2019.

Hotel „Aziza“ se nalazi u srcu starog grada, Baščaršije. Smješten poviše Kovača, kod Vratničke kapije, nudi panoramski pogled na staru čaršiju, a djelomično i grad.

Hotel je smješten između dvije gradske znamenitosti. Preko puta samog ulaza je Muzej „Alije Izetbegovića“, prvog predsjednika samostalne Republike Bosne i Hercegovine, a iza Hotela Saburina kuća, jedan od rijetkih sačuvanih objekata stambene arhitekture iz osmanskog perioda u Sarajevu. Stara zanatska jezgra grada, Baščaršija, najposjećeniji i za turiste najzanimljiviji dio grada, nalazi se na pet minuta hoda od Hotela.

Zgrada povijesne sarajevske Vijećnice, u kojoj je prije rata bila smještena Nacionalna i sveučilišna biblioteka, te brojni muzeji i mnogi sakralni objekti nalaze se nedaleko od Hotela.

Što posjetiti u Sarajevu? 

Baščaršija - stari dio Sarajeva, koji je u osmansko doba bio žila-kucavica grada i epicentar gotovo svih bitnijih društvenih događanja. 

Istok i Zapad - postoji jedinstveno mjesto u Sarajevu -  linija gdje se sudaraju, dodiruju i spajaju Istok i Zapad. Ne samo kao strane svijeta, već i kao civilizacije. 

Rijeka Miljacka - protječe sredinom Sarajeva, dijeleći grad na dvije polovine - južnu i sjevernu. Obale Miljacke povezane su mostovima od kojih svaki ima za ispričati jedinstvenu priču.

Zanimljivu priču o Hotelu Aziza pročitajte ovdje.