Smart Travel vodi Vas na 2 dana obilaska bajkovitog San Marina, Ravenne i Padove sa 1 noćenjem i doručkom u hotelu 3* uz prijevoz autobusom iz Zagreba... 550 kn/osobi!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ne propustite priliku za predivan vikend u Italiji! Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506) u 04.45 sati, uz mogućnost ukrcaja putnika u Karlovcu i sjevernoj strani odmorišta Vrata Jadrana. Kupon vrijedi isključivo za odabrani datum od 14.09. do 15.09.2019.! Garantirano!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB/RIJEKA - PADOVA - RIMINI

Okupljanje grupe na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502-506) u 04.45 sati. Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, slijedi polazak prema PADOVI u 05.00 sati. Ugodna vožnja kroz Hrvatsku (uz mogućnost ukrcaja putnika u Karlovcu i sjevernoj strani odmorišta Vrata Jadrana), Sloveniju i Italiju preko Trsta sve do PADOVE, uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Po dolasku u Padovu otići ćemo do Staroga grada, Sveučilišta u Padovi i najstarijeg anatomskog kazališta na svijetu, razgled bazilike sv. Antona i samostana sv. Leopolda Mandića te gradskog trga Prato della Valle… Slobodno vrijeme za individualne programe. Okupljanje grupe i odlazak prema RIMINIJU. Dolazak u hotel. Noćenje

2. DAN: SAN MARINO - RAVENNA - ZAGREB/RIJEKA

Poslije doručka, okupljanje grupe i odlazak prema SAN MARINU, trećoj najmanjoj europskoj državi, nakon Vatikana i Monaka. Prema legendi osnovao ju je klesar Marin s otoka Raba 301. godine, koji je sa svojim prijateljem Leom krenuo za Rimini. To je bilo razdoblje progona kršćana, tako da se Marin sklonio na obližnje brdo MONTE TITANO, na kojemu je izgradio kapelicu na čijim temeljima je nastala jezgra grada San Marina. Središte grada štite tri tornja smještena na vrhovima Monte Titana: GUAITA, CESTA I MONTALE. Odlazak u razgled grada sa pratiteljem putovanja: BAZILIKA SV. MARINA, CRKVA SV. PETRA, GRADSKA VIJEĆNICA, ZIDINE GRADA SA TORNJEVIMA, PALAZZO PUBLICO, TRG GARIBALDI … Slobodno vrijeme shopping, kavu ili kupnju suvenira.

Okupljanje grupe i polazak prema RAVENNI, nekadašnjoj prijestolnici zapadnog rimskog carstva koja je poznata po mozaicima, ranokršćanskim crkvama i spomenicima od kojih je čak osam upisano na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Inače, Dante je u progonstvu pisao zadnje dijelove Božanske komedije upravo u Ravenni i tu se nalazi njegovo posljednje počivalište. Odlazak u šetnju gradom i kraći razgled grada uz pratitelja putovanja: BAZILIKA SV. IVANA EVANĐELISTE, DANTEOVA GROBNICA, BAZILIKA SV. FRANCESCO, središnji trg sa kojeg okružuju srednjovjekovne palače koje će Vas oduševiti, TRG ANDREA COSTA, BAZILIKA SV. VITALEA sa Mauzolejem GALLA PLACIDIA,.. Nakon razgleda povijesne gradske jezgre slobodno vrijeme za individualne programe; kupnju suvenira ili pak odličan talijanski capuccino.

Okupljanje grupe i odlazak prema mjestu polaska. Ugodna vožnja uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, očekivani dolazak na mjesto polaska je u večernjim satima.