Prilika za putovanje i nove suvenire! Počastite se putovanjem ADVENT BEČ - BRATISLAVA uz Darojković Promet i paketom 2 dana/1 noćenje s doručkom u hotelu 3* i prijevozom za samo 599 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte u putovanju za pamćenje! Upoznajte ono najljepše i najčarobnije od jednih od najdivnijih europskih prijestolnica - Beč i Bratislava... Kupon vrijedi ovisno o odabranom terminu: 07.-08.12.(RASPRODANO) / 14.-15.12.(RASPRODANO) / 21.-22.12.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Dugog Sela u 5:00 ujutro. Mogući ukrcaji na dogovorenim stanicama u Zagrebu.

Vožnja u pravcu graničnog prijelaza Macelj. Preko Slovenije dolazimo u Austriju i uz usputna zaustavljanja radi odmora. U Beč stižemo u prijepodnevnim satima. Krećemo u razgled grada autobusom i pješice, u pratnji pratitelja putovanja. Obići ćemo najpoznatiju bečku ulicu – Ring Strasse i vidjeti znamenitosti kojima je okružena: kompleks kraljevskog dvora, austrijski parlament, dvorsko kazalište, sjedište sveučilišta, gradska vijećnica, zgrada burze, gradski park, brojni svjetski poznati muzeji i ostale građevine po kojima su Austrija i Beč poznati. Zatim pješice odlazimo kroz Burghof, kraljevski dvorac koji se sastoji od nekoliko desetaka dijelova, prema središtu grada. Prošetat ćemo se poznatim ulicama Kartnerstrasse i Graben te doći do samog srca grada – katedrale sv. Stjepana.Slijedi slobodno vrijeme za različite individualne aktivnosti – na pr. posjete muzejima, shopping, uživanje u bečkim delicijama, kavi i šetnji gradom.U 18:00 sati odlazimo u autobus i krećemo prema susjednoj Slovačkoj čiji je glavni grad Bratislava od Beča udaljen svega 70- ak km. Dolazak u hotel, smještaj i noćenje. Nakon doručka, u 9: 00 sati odjava iz hotela.

Krećemo u razgled Bratislave. Prvo ćemo se popeti do starog dvorca koji je i najpoznatija panorama grada i s kojeg se pruža najljepši pogled na čitav grad. Zatim se spuštamo u središte gdje ćemo vidjeti nekadašnju krunidbenu crkvu habsburških vladara, katedralu sv. Martina te se živopisnim uličicama poput Michalske uputiti u središte grada na čijem se glavnom trgu nalazi stara gradska vijećnica iz 14. st. u kojoj je danas smješten Muzej torture s prekrasnim vidikovcem na cijeli grad. U blizini je najveća palača u Slovačkoj – Primacijalna palača, iz 18.st., sjedište biskupa i mjesto brojnih povijesno značajnih događaja. Provest ćemo ugodno poslijepodne do povratka kući. Prošetat ćemo se i ispred sjedišta slovačkog predsjednika koje je smještemo u središtu grada u Grassalkovichevoj palači.

Bratislava obiluje lijepim kafićima i restoranima koji nude i tradicionalne i svjetske kuhinje, suvenirnicama kao i trgovačkim centrom sasvim blizu središta.