Produžite novogodišnje praznike putovanjem BEČ - BRATISLAVA - BUDIMPEŠTA 04.-06.01. uz Darojković Promet! 3 dana/2 noćenja s doručkom u hotelu 3* i prijevoz za samo 979 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Uživajte u putovanju za pamćenje! Upoznajte ono najljepše i najčarobnije od jednih od najdivnijih europskih prijestolnica - Beč, Bratislava i Budimpešta i produžite ugođaj prvih dana Nove 2020... Kupon vrijedi isključivo za termin 04.01.-06.01.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN

Polazak u 5:00 iz Dugog Sela. Ukrcaji na dogovorenim mjestima u Zagrebu i vožnja prema graničnom prijelazu Macelj. Uz usputna zaustavljanja u prijepodnevnim satima stižemo u Beč. Slijedi razgled grada autobusom i pješice.Prvo dolazimo na ulicu Ring Strasse koja u dužini od oko 4 km okružuje najstarije povijesno središte grada i na kojoj se nalaze brojne znamenitosti koje ćemo vidjeti iz autobusa – zgrada opere ( Staatsoper), jedna od najutjecajnijih opernih kuća u svijetu poznata i po Opernballu koji se tradicionalno održava trećeg četvrtka u veljači.Dalje se nalaze dvije simetrične građevine okrenute jedna prema drugoj u kojima se nalaze svjetski poznati muzeji. U jednoj je Muzej povijesti umjestnosti (Kunsthistorisches Museum) , a u drugoj Prirodoslovni muzej (Naturhistorisches Museum), oba čuvaju neprocjenjivo svjetsko blago i umjetnine. U središtu između muzeja je 20 m visok spomenik slavnoj vladarici Mariji Tereziji.Nastavljamo vožnju pored austrijskog parlamenta, uz gradsku vijećnicu (Rathaus) prolazimo pored Dvorskog kazališta (Burgtheater), zavjetne crkve – Votivkirche, sjedišta sveučilišta – najstarijeg na njemačkom govornom području, osnovanog 1365., zatim je tu Börse odn. zgrada burze te kompleks bivših vojarni, a danas sjedište policije. Uz dunavski rukavac zaokrećemo oko središta grada. Tu se nalazi najstarija sačuvana crkva na području Beča – Ruprechtskirche – koju su izgradili trgovci solju još u 8.st. S ovog mjesta se vidi i omiljeni zabavni park Bečana – Prater – čiji je zaštitni znak Reisenrad, kao i brojne moderne građevine koje su sjedišta svjetskih institucija i čiji su arhitekti dobili najveća svjetska priznanja. Pored zgrade Uranije prolazimo uz najstariji muzej na Ringu – Muzej primijenjene umjetnosti MAK, i preko gradskog parka dolazimo do kompleksa carskog dvora – Hofburga. Tu izlazimo iz autobusa i krećemo u obilazak grada pješice. Kroz dijelove Hofburga prolazimo pored Augustinske crkve, krunidbene crkve habsburških vladara i kapele gdje nastupa zbor Bečkih dječaka, španjolske škole jahanja, galerije Albertine i hotela Sacher. Uz kapucinsku crkvu u čijim su kriptama grobovi habsburških vladara i koju možete posjetiti u slobodno vrijeme, dolazimo do katedrale sv. Stjepana ( Stephansdom). Okružena je pješačkom zonom, ulicama Kärtner Strasse i Graben koje su pune trgovina i posjetitelja u svako doba dana. Slobodno vrijeme za vlastite programe. U 17: 00 moguć odlazak na večeru – fakultativa, nadoplaćuje se u autobusu 20 € pratitelju putovanja. U 18: 00 odlazak u susjednu Slovačku i Bratislavu. Smještaj u hotel i noćenje.

2. DAN

Nakon doručka krećemo u obilazak grada i okolice. U 10: 00 sati polazimo autobusom do 13 km udaljene utvrde Devin koja se nalazi na impresivnom položaju na litici utoka rijeke Morave u Dunav – fakultativni izlet – nadoplaćuje se pratitelju putovanja u autobusu. Povratak u Bratislavu i razgled grada. Krećemo od starog dvorca koji se nalazi na impozantnoj litici 85 m iznad Dunava i pruža prekrasan pogled na cijeli grad. Pješice se spuštamo u središte grada. Posjetit ćemo katedralu sv. Martina, krunidbenu crkvu habsburške obitelji. Put kojim je prolazila krunidbena povorka označen je pločicama s kraljevskom krunom koje su utisnute u gradske uličice. Michalskom ulicom dolazimo do središta grada gde se nalazi stara gradska vijećnica koja se može posjetiti i razgledati. U blizini je Primacijalna palača iz 18. st. – sjedište ugarskih biskupa i najveća palača u gradu. U središtu Bratislave se nalazi i Grassalkovićeva palača iz 18. st., današnja predsjednička rezidencija. Slobodno poslijepodne za šetnju i razgled grada. Navečer vas vodimo na fakultativni posjet atraktivnoj večeri uz zabavni folklorni program i bogatu večeru u trajanju od 2 sata – doplaćuje se pratitelju u autobusu – 40 € / osoba. Odlazak u hotel i noćenje.

3. DAN

Nakon doručka i odjave iz hotela krećemo u Budimpeštu. Slijedi razgled grada autobusom i pješice. Prvo idemo u noviji dio grada – Peštu, gdje se nalazi Trg heroja ( Hősök tere), najveći gradski trg ukrašen kipovima svih najznačajnijih mađarskih vladara kroz tisuću godina. Gradski park ( Gradski park ( Varosliget), Andrassyjeva avenija, središte grada sa znamenitom Vaci utcom, dunavska promenada, Parlament… Odlazimo na najstariji dio grada – Budim. tu ćemo doći ispred tzv. Matijaševe crkve, kraljevske slastičarnice Ruszwurm koja je sama po sebi i muzejski prostor i gdje možete uživati u starim originalnim slasticama po povojnoj cijeni. Šetnju budimskim brežuljkom završavamo kod kompleksa kraljevskog dvora koji i dominira cijelom budimpeštanskom panoramom. Slobodno vrijeme do fakultativnog odlaska na vožnju brodom po Dunavu   – nadoplata u autobusu pratitelju putovanja – 15 €. Vožnja traje sat vremena, vozimo se 10- ak km i vidjet ćemo sve prekrasne građevine koje su svojim pročeljima okrenute prema rijeci, a koje se ne mogu vidjeti razgledom pješice ili iz autobusa. Polazak kući u ranim večernjim satima, dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.