Posjet otocima lagune Murano-Burano i noćni razgled Venecije u jednodnevnom izletu s autobusnim prijevozom i pratiteljem putovanja uz Best Travel...samo 209 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Želite li barem dio venecijske lagune proći u jednom danu, krenite s nama na jednodnevni izlet u kojem će te imati priliku pogledati Burano, Murano i otok sv. Marka! Kupon vrijedi ovisno o odabranom terminu: 02.11. / 23.11.2019.


Venecija i njeni otoci zasigurno su jedan neiscrpan izvor povijesnih činjenica, raznih događaja, tajni, intriga i svih ostalih zanimljivih priča. Za upoznati sve čari Venecije jedan dan sigurno je premalo, ali za zaviriti u svijet lagune, sasvim dovoljno da vas očara i svojim tajnama i ljepotama pozove da svratite još koji put.

PROGRAM PUTOVANJA 

Polazak iz Zagreba u 03:00 sati s Autobusnog kolodvora ili ispred Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića). Vožnja kroz Hrvatsku/ulazak Vrata Jadrana, Sloveniju i Italiju, uz kraća zaustavljanja. Dolazak na pristanište Punta Sabbioni. Odlazak brodićem, zvanim vaporetto u obilazak lagune. Posjetit ćemo otok MURANO, otok smeđih boja i poznatih radionica stakla. Poslušati interesantne povijesne priče na koji način je otok Murano postao otok staklara, pogledati prezentaciju izrade predmeta od stakla. Zasigurno će vam se svidjeti i suveniri koje možete kupiti u staklarskim suvenirnicama. Ukrcavamo se natrag na brodić i plovimo do najšarenijeg otoka lagune. 


Otok BURANO prepoznatljiv po svojim šarenim kućama te poznat po izradi čipke. Nakon razgleda Burana plovimo do otoka SVETI MARKO. Šetnja do TRGA SVETOG MARKA – DUŽDEVE PALAČE – MOSTA UZDISAJA – NOVIH PROKURATIVA – TORNJA SA SATOM  – MOSTA RIALTO – TRŽNICE. Šetajući prelazimo  preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova. Okružiti će nas  mali restorančići, kafići, uske uličice sa malim trgovinama.  Iako vam se čini da ste ušli u mali labirint ulica, nemojte brinuti jer svugdje po zgradama su natpisi koji vas vode u pravom smjeru. Slobodno vrijeme za kupovinu, osobne programe ili posjet muzejima. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme za odlazak u noćni razgled Venecije u pratnji lokalnog vodiča.


Noćna tura Duhovi Venecije koja nam priča tajnovite priče u skrovitim i tamnim ulicama, priče o ukletim mjestima, tajnama iz prošlosti, čudnim ritualima… Venecija koji ne poznaje svatko – “Venecia Nera” – Crna venecija. U obilazak idemo u pratnji stučnog lokalnog vodiča i pratitelja putovanja. Nakon završetka noćnog razgleda kraće slobodno vrijeme i ukrcaj na  vapporeto. Povratak brodićem / vapporettom  do kopna te dalje autobusom u smjeru Hrvatske. Dolazak na mjesto polaska u kasnim noćnim satima.