Kamo u subotu 09.11.? U Italiju! Autoturist Park vodi Vas u obilazak najveće turističke špilje Grotta Gigante i u razgled Trsta, s autobusnim prijevozom i voditeljem za samo 209 kn/osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ne propustite priliku za obilazak najveće turističke špilje Grotta Gigante i jednog od najpoznatijih talijanskih gradova - Trst! Kupon vrijedi za 1 osobu i samo za 09.11.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 6:00 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. 

Ugodno putovanje prema sjeveroistočnoj talijanskoj regiji Friuli Venezia Giulia. Dolazak do najveće svjetske špilje koja je otvorena za turističke posjete – GROTTA GIGANTE. Gigantska špilja ili Grotte Gigante je krška špilja koja je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao najveća turistička špilja na svijetu. Špilju je otkrio Antonio Federico Lindner 1840.g. dok je otkrivao podzemne vode u regiji. Nešto kasnije vatrogasni inspektor John Sigon prvi je ušao dublje u špilju otkrivši nekoliko ulaza i hodnika. Od 2005. godine pristup ulazu u špilju je uređen kroz modernu zgradu Centra za posjetitelje i jama se može turistički razgledati uz pratnju stručnog vodiča turističkom stazom u dužini od 850 m, te stići do dubine od 101 m. Špilja ima velike prirodne hodnike prepune stalagmita, a najveći stalagmit iznosi 12 metara. Posjet završava kratkim prijelazom klanca gdje se nalazi maleni botanički vrt. Razgled špilje traje 50 min. (obavezna udobna i stabilna obuća, tijekom razgleda prođe se oko 500 stepenica gore / dolj, temp.11 stupnjeva). 

Slijedi odlazak do grada TRSTA. Šetnja uz razgled povijesnih znamenitosti, a zatim slobodno vrijeme za osobne programe. Polazak prema Zagrebu je predviđen u poslijepodnevnim satima. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.