PodržimoNaše

ADVENT za sve čokoljupce! Autoturist Park organizira jednodnevni izlet s garantiranim polascima u tvornicu čokolade Zotter i Graz s prijevozom iz Zagreba za samo 189 kn/osobi!

10 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

GARANTIRANI POLASCI! Posladite se obilaskom spektakularne tvornice čokolade Zotter i razgledom Graza u jednodnevnom adventskom izletu Autoturist Parka! Kupon vrijedi ovisno o odabranom datumu: 30.11. / 14.12.2019. - garantirano.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak u 7:30 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. 

Ugodno putovanje u smjeru Austrije i gradića Riegersburg u kojemu se nalazi TVORNICA ČOKOLADE ZOTTER. Posjetiteljska ruta izuzetno je zanimljiva, a oko tvornice na 27 hektara zemljišta prostire se eko-farma s autohtonim pasminama domaćih životinja! U predvorju ćete dobiti elektronski vodič sa slušalicama te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa. Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino-dvorana u kojoj će Vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati pa čak i kušati suha kakaova zrna. Na sljedećoj možete prvi put upotrijebiti i keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. No, na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese s dodanim mlijekom i aromatičnimnsastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov... Ponuđene će Vam biti i gotove Zotter čokolade, nekoliko desetaka različitih okusa. Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku žlicu i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Nema potrebe rezati više, jer takvih ćete komadića moći probati pedesetak! 

Odlazak do čokoladnog bara a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju možete pripraviti sami odabravši čokoladu koja Vam se prethodno najviše svidjela! Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike kušati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati....

Nakon uživanja u čokoladi te šetnji simpatičnim eko parkom koji okružuje tvornicu odlazak u austrijsku štajersku prijestolnicu – GRAZ. Informativna šetnja središtem grada: KATEDRALA – OPERA – HERRENGASSE – LANDHAUS – LEDENE JASLICE – GRADSKA VIJEĆNICA – RIJEKA MURA – MURSKI OTOK – SCHLOSSBERG… Slijedi slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo odlazak uspinjačom na Schlossberg te uživanje u predbožićnom raspoloženju na glavnom gradskom trgu. 

Oko 19:00 sati slijedi polazak prema slovenskoj granici te dalje prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.