LOV NA TARTUFE u Istri! U aranžmanu Autoturist Parka otisnite se 10.11. u jednodnevnu avanturu u Livade, Motovun i Grožnjan s autobusnim prijevozom iz Zagreba za samo 189 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Aktivan odmor i boravak u prirodi najbolji su recept za dobro proveden dan! S Autoturist Parkom "pronjuškajte" ponudu istarskih tartufa u Livadama, prošećite se Motovunom i "upijte" inspiraciju umjetničkog Grožnjana... Kupon vrijedi za 1 osobu i isključivo za 10.11.2019.

Tartuf, vrhunska delicija, jedan od prestižnih sastojaka svjetske gastronomije. Kraljevska gljiva intenzivnog mirisa bila je poznata starim Grcima i rimskim carevima, a služena je i na francuskom dvoru te među austrougarskim plemenitašima. Vrlo je rijetka i raste samo na nekoliko mjesta u Europi…. 

U samom srcu Istre, u dolini rijeke Mirne, podno Motovuna, smjestila se Motovunska šuma, u Hrvatskoj najbogatije područje ovom skupocjenom delicijom…

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 7:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. 

Ugodno putovanje preko Gorskog kotara u smjeru Primorja i Istre. Dolazak u mjesto Livade, jedno od vodećih imena u prodaji i preradi tartufa, mjesto u kojemu započinje naša avantura “LOV NA TARTUFE”. Vlakićem odlazimo u srce Motovunske šume i u pratnji licenciranog tartufara prolazimo stazom tartufa. Kroz zanimljivu demostraciju doživjet ćemo prikaz tipične portage za tartufima i upoznati se sa svim njihovim tajnama!

Po povratku u Livade slobodno vrijeme za kupnju proizvoda od tartufa i suvenira te uživanje u programu festivala “Dani tartufa Zigante”.

Sudjelovanje u demonstraciji lova na tartufe iznosi 60 kn po osobi, a uključuje vožnju turističkim vlakićem u Motovunsku šumu, stručno vodstvo, prikaz lova od strane stručnog tartufara.

Odlazak u MOTOVUN, grad legendarnog Velog Jože. Uspinjanje najdužim stubištem u našoj zemlji: stubištem koje broji čak 1052 stepenice. Kraći razgled srednjovjekovnog grada na vrhu stožastog brda visine 277 m u romantičnoj dolini rijeke Mirne. Po želji moguća šetnja zidinama Motovuna uz doplatu ulaznice od 25 kuna. Slobodno vrijeme za ručak i osobne programe. 

Nastavak izleta odlaskom u obližnji GROŽNJAN, srednjovjekovni mitski gradić koji će svojim statusom “grada umjetnika” te brojnim galerijama i ateljeima unijeti dašak umjetnosti u ovaj izlet! 

Polazak prema Zagrebu u kasnijim poslijepodnevnim satima. Dolazakna mjesto polaska u večernjim satima.