Ne propustite nezaboravan doživljaj Adventa u bavarskim Alpama i na austrijskim jezerima! 2 dana/1 noćenje s doručkom, razgledima i prijevozom uz Smart Travel...774 kn/osobi!

6 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Doživite jedinstveni božićni ugođaj austrijskih jezera i bavarskih Alpi, uživajte u slikovitom bavarskom gradiću Berchtesgadenu u mirisima i okusima božićnih kolača i kuhanog vina; obiđite tradicionalne božićne štandove i kupite originalne božićne ukrase i poklone, izgubite se u božićnom labirintu kojeg krasi preko 350 božićnih drvaca… Kupon vrijedi isključivo za termin 21-22.12.2019.


PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN: ZAGREB - AUSTRIJSKA JEZERA
Okupljanje grupe u 04.00h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peroni 502 - 506). Upoznavanje grupe sa pratiteljem putovanja, i polazak u 04.15h prema HALLSTATTU. Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe, sve do SALZKAMMERGUTA, austrijske regije u kojoj se nalaze slikoviti gradići koje ćemo posjetiti. HALLSTATT, naše prvo odredište, jedno je od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli koja se vadila još oko 5500 g. pr.Krista, što je dokazano kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. Po dolasku u Hallsttat, šetnja neobično posebnim i romantičnim gradićem, uskim romantičnim uličicama koje obiluju ribarskim kućama priljubljenima uz stijenu što predstavlja poseban doživljaj. Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do suvremenih stilova. Slobodno vrijeme za uživanje u prekrasnoj kombinaciji prirode i arhitekture te za individualne programe. 


Okupljanje grupe i ugodna vožnja do pitoresknog ST. GILGENA, mjesta u kojem je Mozart provodio svoje djetinjstvo. Očekuje nas prekrasna šetnja uz jezero, sve do stare gradske jezgre u kojoj se nalazi KUĆA MOZARTOVE MAJKE, CRKVA SV. EGIDIJA I GLAVNI TRG SA FONTANOM. Odlazak do romantičnog ST. WOLFGANGA, gradića smještenog na obali jezera WOLFGANGSEE. Šetnja do trga KIRCHENPLATZ, posjet najljepšoj crkvi Salzkammerguta s prekrasnim PACHEROVIM OLTAROM i posjet vidikovcu sa kojeg se pruža prekrasan pogled. Nakon cijelodnevnog uživanja u adventskim programima, slikovitim adventskim štandovima, degustaciji austrijskih specijaliteta i uživanja u neodovljivim slasticama, slijedi okupljanje grupe i polazak prema BAVARSKIM ALPAMA. Dolazak u hotel. Noćenje.


2. DAN: BERCHTESGADEN - ZAGREB
Poslije doručka, odjava iz hotela i odlazak prema Schönau am Königssee; slikovitom alpskom gradiću u kojem se nalazi i jezero KÖNIGSSEE - KRALJEVSKO JEZERo. Riječ je o najčišćem jezeru u Njemačkoj koje je ujedno i jedno od najdubljih srednjoeuropskih jezera, a nalazi se u podnožju planine WATZMANN. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim ulicama, kavu ili pak kolač. Preporučujemo panoramsku vožnju elektronskim brodićem do crkvice sv. Bartolomeja (uz doplatu), koja je izgrađena davne 1134. godine. Okupljanje grupe i odlazak prema BERCHTESGADENU, jednom od najslikovitijih gradića ove regije, koji se osim prekrasnim prirodnim ljepotama može pohvaliti i povijesnim značajem. Po dolasku, zajednička šetnja gradićem sa pratiteljem putovanja. Berchtesgaden se može pohvaliti jedinstvenim ambijentom kojem zasigurno doprinose i kuće obojane u pastelnim bojama, ali i miris finih bavarskih slastica i tradicionalne hrane koji dopiru iz slikovitih i tradicionalnih restorana. Gradom dominira glavni trg SCHLOSSPLATZ, koji se proteže ispred dvorca obitelji WITTELSBACH, koja je stoljećima vladala ovim područjem, dok se uz dvorac se nalazi crkva STIFTKIRCHE iz 12. stoljeća. Moguć individualni posjet dvorcu i crkvi. Slobodno vrijeme za individualne programe. Ljubitelji bavarskog piva svakako neka posjete pivnicu osnovanu 1645. godine Hofbräuhaus u ulici Bräustrasse 15 i degustiraju lokalno pivo. Istražite slikoviti povijesni dio grada, u kojem je svaka kuća jedinstveno okićena i doprinosi ovom jedinstvenom božićnom ugođaju. Uživajte u mirisima i okusima božićnih kolača i kuhanog vina, obiđite tradicionalne božićne štandove i kupite originalne božićne ukrase i poklone, izgubite se u božićnom labirintu kojeg krasi preko 350 božićnih drvaca… Uživajte u jedinstvenom doživljaju originalnosti i tradicije koji Vas ovdje očekuje! 


Nakon cijelodnevnog uživanja u jedinstvenom ugođaju, slijedi okupljanje grupe u kasnijim poslijepodnevnim satima i polazak za Zagreb. Ugodna vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.