PodržimoNaše

Putujte u dobrom društvu Tim Travela! Posjetite bajkovito austrijsko jezero HALLSTATT u jednodnevnom izletu s autobusnim prijevozom iz Siska, Kutine i ZAGREBA 23.11. za samo 255 kn/osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

GARANTIRANI POLAZAK! Ponestaje li Vam ideje za provod slobodnog vremena ili vikenda? Putovanje je uvijek dobra ideja! Ovog puta otputujte u Hallstatt - u jedan od najstarijih ljudskih naselja u Europi i poznatom po rudniku soli i jezeru! Kupon vrijedi isključivo za 23.11.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 3:00 h sa željezničkog kolodvora u Sisku, 03:30 h Kutina Autobusni kolodvor, 04:30 h – Zagreb (SuperNova). 

Ugodna vožnja autobusom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u SALZKAMMERGUT, austrijska regija u kojoj se nalazi turistički gradić Hallstatt. Hallstatt je jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli, koja se vadila još oko 5500 g. pr. Krista što je dokazano kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. 

Posebnost Hallstatta je i kosturnica. Naime, tradicija u Austriji je bila da se grobovi iznajmljuju, a jednom kad bi istekao rok najma, kosti bi se preselile u KARNER ili kuću kostiju. Ukoliko u obzir uzmemo veličinu Hallstatta, prostora za pokapanje nije bilo te su se kosti starije od 10 godina smještale u kosturnicu, u kojoj se danas nalazi oko 1600 lubanja! 

Po dolasku u Hallstatt, šetnja neobično posebnim i romantičnim gradićem, uskim romantičnim uličicama koje obiluju ribarskim kućama priljubljenima uz stijenu, što predstavlja poseban doživljaj. Ovaj maleni austrijski gradić ima svega 800 stanovnika, a toliko je poseban da je oduševio Kineze koji su ga odlučili kopirati i napraviti isti takav u Kini! 

Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do suvremenih stilova. Prije 150 godina do Hallstatta nije vodila niti jedna cesta. Moglo mu se prići samo s jezera ili zahtjevnim planinskim putevima. Na taj su način Habsburgovci od znatiželjnika štitili svoj najveći izvor bogatstva – rudnike soli. 

Ostavljamo slobodno vrijeme za vlastite programe, uživanje u prirodi, ručku, kavi, šetnji. Polazak u dogovoreno vrijeme s pratiteljem puta. Dolazak u Hrvatsku predviđamo u kasnim večernjim satima.