Putujte u dobrom društvu Tim Travela! Posjetite bajkovito austrijsko jezero HALLSTATT u jednodnevnom izletu s autobusnim prijevozom iz Siska, Kutine i ZAGREBA 23.11. za samo 255 kn/osobi!

4 prodanaMožete kupovati i dalje do max. 11 kupona!

GARANTIRANI POLAZAK! Ponestaje li Vam ideje za provod slobodnog vremena ili vikenda? Putovanje je uvijek dobra ideja! Ovog puta otputujte u Hallstatt - u jedan od najstarijih ljudskih naselja u Europi i poznatom po rudniku soli i jezeru! Kupon vrijedi isključivo za 23.11.2019.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 3:00 h sa željezničkog kolodvora u Sisku, 03:30 h Kutina Autobusni kolodvor, 04:30 h – Zagreb (SuperNova). 

Ugodna vožnja autobusom kroz Hrvatsku, Sloveniju i Austriju uz usputna zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u SALZKAMMERGUT, austrijska regija u kojoj se nalazi turistički gradić Hallstatt. Hallstatt je jedno od najstarijih ljudskih naselja u Europi, zbog nalazišta soli, koja se vadila još oko 5500 g. pr. Krista što je dokazano kamenom sjekirom u obliku cipele kojom se kopalo. 

Posebnost Hallstatta je i kosturnica. Naime, tradicija u Austriji je bila da se grobovi iznajmljuju, a jednom kad bi istekao rok najma, kosti bi se preselile u KARNER ili kuću kostiju. Ukoliko u obzir uzmemo veličinu Hallstatta, prostora za pokapanje nije bilo te su se kosti starije od 10 godina smještale u kosturnicu, u kojoj se danas nalazi oko 1600 lubanja! 

Po dolasku u Hallstatt, šetnja neobično posebnim i romantičnim gradićem, uskim romantičnim uličicama koje obiluju ribarskim kućama priljubljenima uz stijenu, što predstavlja poseban doživljaj. Ovaj maleni austrijski gradić ima svega 800 stanovnika, a toliko je poseban da je oduševio Kineze koji su ga odlučili kopirati i napraviti isti takav u Kini! 

Posebnu privlačnost Hallstatt zahvaljuje jedinstvenim spojem prirode, arheologije, tradicije i posebnoj pučkoj arhitekturi kuća u kojoj se mogu naći svi mogući stilovi od romantike, gotike i baroka pa sve do suvremenih stilova. Prije 150 godina do Hallstatta nije vodila niti jedna cesta. Moglo mu se prići samo s jezera ili zahtjevnim planinskim putevima. Na taj su način Habsburgovci od znatiželjnika štitili svoj najveći izvor bogatstva – rudnike soli. 

Ostavljamo slobodno vrijeme za vlastite programe, uživanje u prirodi, ručku, kavi, šetnji. Polazak u dogovoreno vrijeme s pratiteljem puta. Dolazak u Hrvatsku predviđamo u kasnim večernjim satima.