Domaće je domaće!!! Meni u 3 slijeda u seoskom domaćinstvu Stara Preša u Šenkovcu i uživajte u "Okusima zagrebačkoga kraja" već od 45 kn/osobi + 20% extra popusta uz Mastercard i Maestro!!!

31 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Akcija još traje! Birajte između 2 menija! Menu 1: goveđa juha s domaćim rezancima + domaće krvavice s dinstanim zeljem, restani krumpir + jabuke u šlafroku / Menu 2: juha od hrena + lungić punjen svježim sirom i šunkom, pečeni krumpir, miješana sezonska salata + zapečeni zagorski štrukli. Kupon vrijedi za 1 osobu do 01.12.2019.

Prvi nacionalni Dani Okusa hrvatske tradicije održavaju se 15. - 25. 11. 2019. u više od 100 restorana diljem Lijepe naše. Zavirite u bogatu paletu hrvatskog gastronomskog blaga i uživajte u slijedu od tri tradicijska jela čija se priprema, u objektima nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije, s ljubavlju njeguje i danas. Jela su to čiji  mirisi i okusi osvajaju  dušu i tijelo, a blagovanje pretvaraju u istinski doživljaj i užitak...

SEOSKO DOMAĆINSTVO STARA PREŠA

Seosko domaćinstvo nalazi se u mjestu Šenkovec, tridesetak kilometara zapadno od Zagreb, uz samu granicu sa Slovenijom (GP Harmica).

Na posjedu gdje se trenutno nalazi "Stara Preša", prvobitno se nalazio ljetnikovac "Stančićevo"(1940.), tadašnjeg bogatog trgovca iz Zagreba. Nakon njegove smrti, budući da nije bilo nasljednika, posjed u vlasništvo uzima tadašnja općina, te na ovom prostoru nastaje prva pučka škola, a kasnije učiteljski dom. Nakon zatvaranja učiteljskog doma (1970.), zgrada ostaje napuštena sve do 2000.god., kada je odobrena njena revitalizacija za izgradnju objekta u prvobitno stanje.

Imanje se prostire na 1,7 hektara površine na kojem su smješteni restoran i veliki vinski podrum, jedinstven u ovim krajevima.

Naše domaćinstvo može primiti 220 osoba u zatvorenim prostorima restorana (80 osoba) i vinskog podruma (140 osoba) dok dvije ljetne terase broje 50 sjedećih mjesta. Na "friškom" zraku možete uživati na dvije ljetne terase, malom vidikovcu, sjenici i klupama uz dva jezera. Prošetati možete pored povrtnjaka, kroz vinograd i unutar manjeg voćnjaka.

Naši najmlađi gosti mogu uživati na dječjem igralištu ili hraniti magarca Veseljka, patkice i guske. Tim sadržajem htjeli smo da naši gosti uživaju u zelenilu i prirodnom okruženju te da se osjećaju kao u svom domu.

Projekt Okusi zagrebačkoga kraja realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije u cilju razvoja novih turističkih proizvoda i obogaćivanja turističke ponude.