ADVENT u ITALIJI! Ovoga Adventa s Best Travelom posjetite Ferrarru, Gubbio, Perugiu, San Marino i Bolognu s uključenim prijevozom, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*...1119 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Oživljena božićna bajka u malom mjestu Gubbio jedinstven je doživljaj i adventsko putovanje koje se ne zaboravlja... Kupon vrijedi za termin 20.12.-22.12.2019.

Na obroncima brda Ingino, koji gleda na gradić Gubbio domaćini su napravili najveće božićno drvce na svijetu koje je kao takvo ušlo u Guinessovu knjigu rekorda. Čarolija u Gubbiju počinje paljenjem više od 300 svjetlosnih postaja različitih boja povezanih s gotovo 10 kilometara kablova. Veliko je kao tri nogometna igrališta. "Raste" iz zidina grada, a završava zvijezdom na vrhu, koja je zapravo crkva sveca zaštitnika mjesta, sv. Ubalda. Budite i vi dio čarobne atmosfere i trenutka kada nad Gubbio zasja Albero di Natale.




PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN:  ZAGREB – FERRARA – GUBBIO
Polazak iz Zagreba u ranim jutarnjim satima.  Mogućnost ukrcaja u Karlovcu i Vratima Jadrana. Ugodna vožnja preko Slovenije i kroz Italiju s upoznavanjem regija Friuli Venezia Giulia te Veneto, Emiglia Romagna. Posjet Ferrari, zajednička šetnja kroz grad te razgled najpoznatijih znamenitosti u gradu,  srednjovjekovnom okupljalištu intelektualaca i umjetnika.  U pratnji vašeg vodiča prošetajte do Palazzo dei Diamanti,  Castello Estenze, utvrdu Este s četiri tornja , do glavnog trga Piazza Trento-Trieste, katedrale San Giorgio … Slobodno vrijeme za ručak . Kušajte lokalne specijalitete cappellette di zucca (nalik tortelinima, punjeni su kremom od buče), pasticcio di maccheroni (složenac s tjesteninom mesnim umakom, gljivama i sirom), kušajte i pan’ Ferrarese – ciupeta, pecivo svezano u čvor. Nastavak vožnje prema Gubbiju. Smještaj u hotel. Dolazimo na vrijeme da promatramo prvo ovogodišnje paljenje rasvjete na najvećem božićnom stablu.  Orijentacijska šetnja do središta mjesta i posjet Božićnom sajmu. Gubbio, šarmantni srednjovjekovni grad umjetnosti,  nazivaju i ‘mala Siena’. Šetnja do crkve San Francesco, Loggia dei Titratori, Palazzo Ducale, I Palazzi Municipali e Piazza Grande, zvonika koji je danas muzej,  Duoma (katedrale), zidina… Noćenje.


2. DAN:  GUBBIO – PERUGIA 
Nakon doručka odlazak na razgled grada u pratnji lokalnog vodiča. Po razgledu slobodno vrijeme, a mi predlažemo izlet u Perugiu i posjet čokoladarnici.  Vožnja do Perugie. Grad je podijeljen na pet riona (gradskih četvrti)  svaki ima svoju priču, zastavu, grb . Turističke grupe u grad ulaze vozeći se Minimetro. Moderno rješenje tramvaja  kojim se izbjegava gužva  i kojim  odlazimo do središta grada. Šetnja preko  glavnog gradskog trga Piazza IV Novembre, do Duoma San Lorenzo posvećenog svetom Lovri zaštitniku grada,  fontane Maggiore, čuvene Le Scalette, Palazzo dei Priori te drugih.  Mogućnost  božičnog šopinga u Corso Vanucci u brojnim  dizajnerskim trgovinama ili posjet čokoladarnici (uz nadoplatu)  i priči svijetu čokolade i jednoj od talijanskih kultnih slastica Baci Perugina koja se proizvodi već 100 godina.  Upoznajte  simbol talijanske čokolade, kušajte, kupujte … Povratak prema autobusu Minimetrom i povratak u Gubbio. U subotu se u Gubbiju predstavljaju jaslice u prirodnoj veličini. Slobodno vrijeme za uživanje u adventskom okruženju na božićnom sajmu,  kušanje specijaliteta na štandovima ili večeru u nekom od restorarana  s tipičnom umbrijskom kuhinjom, zdravica uz prosseco,  vin’ brule ili kuhanu grappu. Noćenje.


3. DAN:  GUBBIO – SAN MARINO (BOLOGNA) – ZAGREB 
Doručak i odjava iz hotela. Polazak prema San Marinu.  Pratitelj putovanja upoznati će vas s pričom o trećoj najmanjoj državu na svijetu i ispričati legendu o Marinu,  Rabljaninu, klesaru koji je, kaže predaja,  isklesao prvu kapelicu na čijem je mjestu niknuo grad, danas država unutar države. Po dolasku u državu plavo-bijelih predviđena je šetnja  do Palazzo Publico,  Basilica sv. Marina, Gradska vijećnica, Piazza Titano, vidikovac, zidine…  U San  Marinu su porezi nešto niži pa je to prilika za dobru kupnju dizajnerskih komada, kozmetike, parfema, alkohola,  nakita. Kušajte tipićna romagnolska jela, piadine. Strast prema piadinama stanovnici ovog kraja baštine od Rimljana. Tanka pogačica nalik tortilju koju pune mesom, sirom, povrćem, kobasicama…Preklope i uživaju.   Od tjestenine preporučujemo da kušate “strozaprete” tagliatelle, raviole ili njoke u nekom od umaka. Gurmani će kušati pravo zimsko jelo – cotiche di maiale con i fagioli. (svinjetina s grahom),  a sladokusci  tortu Titan i torta Tre Monti, specijalitet koji se sastoji od velikih okruglih vafla punjenih kakaom i lješnjacima s vrhnjem i čokoladom.  U slučaju lošeg vremena ili snijega  umjesto San Marina posjetit ćemo Bolognu. Razgled grada koje je temelj  visokog obrazovanja u Italiji, i gurmanska prijestolnica Italije. Šetnja do Fontana di Nettuno, Piazza Maggiore,  do Duoma San Petronio  kroz Quadrilaterol do čuvenih bolonjskih tornjeva, Piazza Santo Stefano.  Slobodno vrijeme za ručak, degustaciju mortadele, čuvenih tagliatella al ragu, piadina, čašu dobrog vina ili kupnju u čuvenoj Via del Indipendenca. Okupljanje i povratak prema autobusu  te nastavak putovanja prema Hrvatskoj uz kraća zaustavljanja tijekom puta. Povratak u kasnim večernjim satima.