Ljepote Velog Lošinja i aktivan odmor na 3 dana/2 noćenja za 2 osobe u apartmanu Teo uz mogućnost doplate za biciklističku, planinarsku turu, Tajne puteve otoka Lošinja, penjanje na stijenu...479 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Poznat zbog zraka i lječilišnog turizma, Veli Lošinj oduševljava svakog! Ponuda se može iskoristiti isključivo do 20.03.20.

Što sve krije Veli Lošinj pogledajte OVDJE!


Veli Lošinj, nastanjeno mjesto od kraja 14 stoljeća, prvobitno nastanjen od 12 hrvatskih obitelji na području današnje crkvice sv. Nikole. Mjesto sa svojih 800 –tinjak stanovnika osigurava mirno okruženje, bez stresa i buke. Ovdje kada jednom kročite htijeti ćete tu i ostati. Kamene kućice, crkve i druga značajna povijesna obilježja ovoga mjesta neće nikoga ostaviti ravnodušnima.


Apartman Teo površine 36 m2 ima 1 sobu, kupaonicu, kuhinju i terasu. Kuhinja je opremljena sa štednjakom, pećnicom, hladnjakom sa zamrzivačem, aparatom za kavu, mikrovalnom pećnicom, a na raspolaganju su Vam i SAT-TV, Internet, perilica za rublje, posteljina i ručnici.


Lokacija - lječilišni turizam. Poznat zbog zraka, lječilišnog turizma koji je prvi put spominjan u starim knjigama, a nakon istraživanja od strane austrougarske monarhije otkrivene su zdravstvene prednosti u pročišćavanju dišnih puteva i asme, te se austrougarska monarhija dolazila na Lošinj na liječiti.

Samostojeća kružna kula u središtu Velog Lošinja sagrađena je u 15. stoljeću, u prvim desetljećima mletačke vlasti nad istočnom obalom Jadrana. Debelih zidova, malih otvora i razmjerno niska (17 m), stoljećima je odolijevala topovskoj paljbi s neprijateljskih brodova i štitila stanovništvo Velog Lošinja od gusarskih pljačkaških pohoda. Nekada dominantna građevina u gradskoj luci, početkom 19. stoljeća gubi vojno i dobiva simboličko značenje, te se pojavljuje na grbu novoosnovane velološinjske općine. Nakon gotovo dva stoljeća propadanja, temeljito je obnovljena i u njoj je 2001. otvoren Muzejsko-galerijski prostor Kula, dio Lošinjskog muzeja koji kroz stalne postave govori o slavnoj povijesti velološinjskog pomorstva i turizma.


U moru nedaleko Lošinja 1999. godine pronađena je antička brončana statua grčkog atlete Apoksiomena. Kip visok 192 centimetra i star više od dvije tisuće godina ležao jezaglavljen između dvije stijene, a njegov pronalazak bio je svjetska senzacija. Hrvatski Apoksiomen jedna je od sedam sličnih, dobro sačuvanih, statua na svijetu. Nakon opsežnih restauratorskih radova kip se vraća u Mali Lošinj u prostor "Palače Kvarner", gdje ga se danas može razgledati svaki dan od utorka do nedjelje između 08 -17 sati.

Lošinjski miomirisni vrt - rasadnik otočnog ljekovitog bilja u Malom Lošinju. Uz pratnju stručnog vodiča posjetitelji se mogu upoznati sa bogatom florom otoka, ljekovitim svojstvima bilja i kupiti originalan otočni suvenir.