Provedite Valentinovo u Budimpešti! Smart Travel organizira 1 dnevno putovanje autobusom iz Zagreba do Budimpešte s uključenim pratiteljem i svim razgledima za samo 235 kn/osobi!

11 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Budimpešta vas zove na jednodnevno putovanje! Jedan od najljepših europskih gradova dan nakon Valentinova postat će vaša ljubav na jedan dan, spremni? Polazak iz Zagreba 15.02.2020. autobusom do Budimpešte! GARANTIRANO!

Plan putovanja : 

Okupljanje grupe u 04.30h na Autobusnom kolodvoru Zagreb (peron 502 – 506). Nakon upoznavanja grupe sa pratiteljem putovanja, polazak u 04.45h prema BUDIMPEŠTI. 

Slijedi ugodna vožnja kroz Hrvatsku, sve do veličanstvene ”KRALJICE DUNAVA”. Ovdje ćete doživjeti jedinstvenu ljepotu kulturno povijesnih spomenika, koja će Vas ostaviti bez teksta! Po dolasku, odlazimo u zajedničku šetnju sa pratiteljem grupe. Vidjeti ćete BUDIM na kojem se nalazi KRALJEVSKA PALAČA, CRKVA SV. MATIJAŠA I RIBARSKA TVRĐAVA s vjerojatno najljepšim pogledom na Budimpeštu i njene mostove, kojih ima čak 8, a najstariji, ali i najljepši je LANČANI MOST preko kojeg se spuštamo u PEŠTU. 

Na peštanskoj strani se nalazi najljepši neogotički dragulji – zgrada PARLAMENTA s oko 700 prozora, BAZILIKA SV. STJEPANA, TRG HEROJA, najveći trg u Budimpešti koji sagrađen u čast 1000 godina postojanja mađarske države s Milenijskim spomenikom i KIP ANĐELA GABRIJELA – AVENIJE ANDRASSY, najljepša gradska ulica s OPEROM – gradski park tj. Varosliget…  Odlazak do najviše točke Budimpešte – brda GELLÉRT sa spomenikom Slobode koji se vidi iz svih dijelova grada, i gdje se nalazi CITADELA, stara budimska utvrda s koje se pruža panoramski pogled na BUDIM, PEŠTU i DUNAV … Slobodno vrijeme za uživanje na božićnom sajmu na glavnom trgu VÖRÖSMARTY, u kuhanom vinu i mirisu predivnog KÜRTŐSKALÁCSA (zbog oblika ga zovu i „dimnjak kolač“, tradicionalno mađarsko pecivo, fino mekano i prhko). Svakako posjetite legendarnu slastičarnicu Gerbeaud, popijte kavu i uživajte u romantičnom ugođaju… 

Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme i odlazak u ranim večernjim satima iz Budimpešte prema mjestu polaska. Ugodna vožnja Mađarskom i Hrvatskom, uz usputna zaustavljanja prema potrebi grupe. Povratak na mjesto polaska (AK Zagreb) previđen je u kasnim večernjim satima.