VENECIJA za DOČEK 2020. s Best Travelom - 2 dana i 1 noćenje s doručkom u hotelu Base 4*, autobusnim prijevozom iz Zagreba (moguće i Karlovca i Rijeke!), pratiteljem i razgledima za samo 615 kn/osobi!

6 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

GARANTIRANI POLAZAK! Mogućnost ukrcaja u Karlovcu i Rijeci! Kupon vrijedi isključivo za termin 31.12.2019.-01.01.2020.-RASPRODANO!


PROGRAM PUTOVANJA

1. dan ZAGREB/RIJEKA – VENECIJA – HOTEL  31.12.2019.

Polazak autobusom sa parkirališta Gradskog poglavarstva u 6.00 sati. Vožnja preko Karlovca (moguć polazak s benzinske postaje Ka Petrol u 6,30 sati)  i pored Rijeke do odmorišta Vrata Jadrana (polazak s Vrata Jadrana u 8,15).

Kraća pauza te nastavak puta dalje kroz Sloveniju i Italiju, uz usputna zaustavljanja zbog odmora. Nastavak vožnje  do hotela u okolici Venecije. 


Predviđeni dolazak u hotel je oko 13 sati. Smještaj u sobe i kraći odmor za osvježenje od puta. Odlazak grupe do željezničke stanice te dalje vlakom do Venecije. Od stanice St. Lucija krećemo u pješački razgled Venecije uz pratitelja putovanja: most Rialto,  Trga Svetog Marka, samog središta grada i jedine Piazze, Duždeva palaća, most uzdisaja. Proći ćemo preko mnogobrojnih kanala,  mostova i malih trgova.  Na sve strane su restorančići, kafići, uske uličice s malim trgovinama. Kretanje po Veneciji nije komplicirano jer na svim zgradama postoje table koje vas vode u pravom smjeru ili Per Rialto ili Per San Marco, što vam pokazuje smjer u kojem se trebate kretati. Slobodno vrijeme za vlastite programe i doček nam Nove 2020.

Predlažemo da sjednete  i popijete Aperol spritz ili da plovite gondolom. Vožnja gondolom na ispraćaju godine zasigurno je posebno iskustvo. Cijena gondole nije jeftina (80 eura), ali gondola prima 8 osoba pa složite ekipu i podijelite trošak.


Program Novogodišnje noći u organizaciji je gradskih vlasti. Ono što će vas se sigurno dojmiti je vatromet u ponoć. Sastanak s vodičem u dogovoreno vrijeme i povratak brodom i autobusom u hotel.

SRETNA NOVA GODINA!!!!

2. dan OTOCI LAGUNE – RIJEKA/ KARLOVAC / ZAGREB 01.01.2020.
Kasniji doručak i odjava iz hotela. Odlazimo autobusom do Punte Sabioni te dalje vaporettom na otoke lagune.


Prvo ćemo posjetiti Murano.  Znate li da su staklari s otoka San Marko preseljeni na Murano  u 13. stoljeću, kao bi se zaštitio nauk proizvodnja izrade stakla, za koju su u to vrijeme oni bili najbolji majstori, a ne nužno zbog požara koji su bili potencijalna opasnost iz visokih peći. Svakog majstora koji je išao dogovarati posao van Murana pratila je tajna policija i nadgledala s kime se sastaje kako ne bi odao tajnu zanata. Na Muranu će nas dočekati maestro koji će prezentirati izradu predmeta od stakla.

Nastavak plovidbe kroz lagunu i sprudove prema  Buranu, otoku čija je važnost narasla tek u 16. stoljeću kada su žene počele izrađivati čipku. Burano je danas poznat po žarkim bojama svojih fasada i legendi koja kaže da su njegovi ribari zbog boje fasada lakše pronašli put kućama u gustoj magli, koja je većinu zimskih večeri obavijala lagunu ili ako bi dublje zavirili u čašicu. Probajte pronaći najšareniju kuću na otoku.   Nakon  što ste kušali originalne burano kekse povratak prema pristaništu, ukrcaj u autobus i polazak prema Rijeci, Karlovcu i Zagrebu. 

Dolazak u Zagreb se očekuje do ponoći.