PodržimoNaše

Vau! Na čokoladnu rapsodiju vodi Vas Best Travel! Najslađi Advent u Grazu i posjet tvornici Zotter osladiti će Vam blagdane i to samo za 165 kn! GARANTIRANI POLASCI!

8 prodanihNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Jednodnevno putovanje autobusom do Graza, oslastite se ovih blagdana i uživajte u fontanama čokoladne mase koje nastaju pred Vama! Kupon možete iskoristiti isključivo za ovo putovanje i odabrani datume 14.12.2019. ili 21.12.2019.(RASPRODANO!)

Program putovanja:

Polazak u 07:00 sati sa Autobusnog kolodvora Zagreb (peroni: 502-506).Vožnja kroz Sloveniju i Austriju do  Graza.

Po dolasku u Graz slijedi šetnja gradom u pratnji pratitelja putovanja: Otok na Muri, brdo Schlossberg sa satom s kojeg se pruža pogled na cijeli grad, Trg karmelićanki, Sporgasse, glavni gradski trg Hauptplatz, gradska vijećnica, katedrala, Glockenspielplatz i brojne druge zanimljivosti. Nakon razgleda slobodno vrijeme za šetnju gradom, shopping i odlazak do štandova na Božićnom sajmu. 

U poslijepodnevnim satima slijedi vožnja prema slovenskoj granici do Riegersburga i tvornice čokolade Zotter koja se nalazi u predivnom ambijentu. Tvornica je izvana »ukrašena« živahnim raznobojnim površinama, muralima velikog formata i skulpturama koje baš i nemaju previše veze s čokoladom. U predvorju ćete dobiti elektronskog vodiča sa slušalicama (slovenskom, engleskom ili njemačkom jeziku…) te keramičku žlicu za kušanje čokoladnih smjesa. Prva postaja u Schokoladen Theatru je kino-sala u kojoj će vam prikazati kratki dokumentarac o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi, a po izlasku iz kina možete vidjeti, opipati… 

Na sljedećoj možete prvi put upotrijebiti i keramičku žlicu te kušati tekuću masu od čistog kakaa, još uvijek bez ikakvih dodataka. Jako je gorka i uopće ne podsjeća na čokoladu, čak je i pomalo neugodna okusa. No, na sljedećim postajama iz staklenih fontana na kušanje vam se nude tekuće čokoladne smjese, znači s dodanim mlijekom i aromatičnim sastojcima, s različitim postotkom kakaa, što je već pravi organoleptički izazov, ali još uvijek smo tek na prvoj polovici puta kroz tvornicu čokolade. 

Potezanjem ručke možete iz čokoladne pločice odsjeći komadić te priloženom pincetom prebaciti odsječeni komadić u svoju keramičku žlicu i lagano grickati hodajući prema sljedećem stalku s drugom vrstom čokolade. Odlazak do čokoladnog bara ,a glavna ponuda ovog čoko-bara je ipak topla čokolada koju morate pripraviti – sami sa odabirom nekog od okusa koji vam se nude na probu. Posljednja prostorija prije izlaza je prodavaonica gdje su na prodaju ponuđene sve čokolade koje ste prethodno imali prilike kušati, a i mnoge koje niste, uključujući i razne oblike i boje čokolatina odnosno pralina, razne vrste posebno složenih poklon-paketa, čokoladne lizaljke, čokoladni dukati… Mnogo puta ćete se još osvrnuti preko ramena napuštajući ovo prekrasno mjesto, Zotterovo čokoladno carstvo na jugu Austrije, vrlo blizu slovenske granice. U dogovoreno vrijeme slijedi vožnja prema Zagrebu.  Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.