PodržimoNaše

Vikend odmor u Toplicama Lipik! 2 noćenja sa doručkom za 2 osobe uz korištenje bazena sa ljekovitom termalnom vodom i mramornih kupki,te posjet Državnoj ergeli Lipik uz čak 56% popusta!

2 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Odmorite se u Lipiku uz smještaj u apartmanima Ankin dvor + 6 ulaznica za korištenje bazena sa ljekovitom termalnom vodom i 2 ulaznice za korištenje mramornih kupki u Toplicama Lipik te 2 ulaznice za Državnu ergelu Lipik!


Ponuda uključuje: 

2 noćenja sa doručkom za 2 osobe u apartmanima Ankin dvor u Toplicama Lipik

6 ulaznica za korištenje bazena sa ljekovitom termalnom vodom u Toplicama Lipik, 

2 ulaznice za korištenje mramornih kupki u Toplicama Lipik (moguće koristiti samo subotom), 

2 ulaznice za Državnu ergelu Lipik,

besplatan parking


U objektu Ankin dvor otvoreni su novouređeni moderni apartmani, površine 35-40 m2 za 2-3 osobe. Sastoje se od dvokrevetne spavaće sobe, kupaonice i kuhinje s blagovaonicom i boravkom u kojoj se nalazi dodatni ležaj za 1 osobu. Apartmani su klimatizirani, grijani i opremljeni televizorom. Objekt je u neposrednoj blizini kompleksa Toplica Lipik, s vlastitim dvorištem i osiguranim parkingom. 

Toplice Lipik 

Okružene stoljetnim parkom, prirodnim izvorima ljekovite termalne vode sa bogatom povijesti toplice Lipik u svojoj očuvanoj izvornoj arhitekturi vode vas u blagodati u kojima su uživali još i stari Rimljani. Osim što se koristi kao kupka, lipička voda se zbog svoje ljekovitosti uvelike upotrebljava i za piće. Toplice Lipik temelj su razvoja lječilišnog turizma. Ljekovita mineralna voda ima stalnu temperaturu izvorišta od 60°C, a u kemijskom sastavu najviše su zastupljeni fluor, natrij, kalcij, kalij i hidro-karbonat. Unutarnji bazen sa prirodnom ljekovitom termalnom vodom, gejzirima, i vodoskocima idealno je mjesto za opuštanje uz glazbu. Moguće kupanje u večernjim satima. 


Državna ergela Lipik 


Ergelu u Lipiku osnovao je 1843. godine grof Izidor plemeniti Janković. Danas se Državna ergela Lipik bavi uzgojem i selekcijom te obukom konja lipicanske pasmine, a uz taj dio se sve više razvija i turistička djelatnost. Koliki značaj lipicanci imaju u povijesti Lipika pokazuje i to da je konj jedan od simbola u grbu Grada Lipika. Ovaj "barokni" konj poznat je po plemenitoj i čvrstoj tjelesnoj građi, otpornosti, skromnosti u smještaju i hranidbi, "lakoj" sposobnosti učenja i volji za radom te spremnosti da ispuni i najteže, pred njega postavljene zadatke. Uzgoj lipicanske pasmine u Slavoniji postao je dio tradicije o čemu svjedoče današnje smotre folklora, konjička natjecanja i druge manifestacije, na kojima se neizbježno pojavljuju lipicanski konji.