PodržimoNaše

Bezbolnom metodom sprječavanja nastanak karijesa na kutnjacima u djece i odraslih! Zaštitite svoje očuvane ili nove zubiće Vašeg djeteta u dental centaru Bušić u Zagrebu!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Pečaćenje fisura je bezbolna i neinvazivna metoda sprječavanja karijesa u djece i odraslih ispunjavanjem udubina, kanaliča i brazdi na caklini zuba kutnjaka! Nakon ovoga postupka sigurni ste od karijesa bar 4 godine, a ponekad i dulje!

Pečaćenje fisura je metoda koja se radi iz preventivnih razloga na postranim zubima (šestice i sedmice) kod djece poslije nicanja istih.


Ponuda uključuje: 

pečačenje 1 zubića + edukacija o pravilnom četkanju te održavanju higijene zuba


Pravilna edukacija četkanja vrlo je bitna za djecu koja sam počinju prati zube - ukoliko se pravilno nauče četkati, rizik od problema sa zubima tijekom života bitno je manji.

Fisure su fine udubine, kanalići i brazde koje se nalaze na griznim plohama postranih zuba. Kod nekoga su te fisure izraženije, dublje te su takvi zubi osjetljiviji na karijes zato što je teško očistiti samo dno fisure. U tome se slučaju radi tzv. pečačenje fisura što znači da se ove duboke fisure zapune specijalnim kompozitnim smolama i tako spriječavaju ulazak hrane i bakterija u fisuru. Prije toga zub se pripremi tako da se očisti specijalnom pastom i rotacionom četkicom.

Sve se radi bezbolno, nema brušenja zuba i ne treba anestezija. Ovom metodom se spriječava karijes za 70% i pečatni ispun traje u prosjeku 3-4 godine, a može i puno duže. Bolje spriječiti nego liječiti!