Španjolska u punom sjaju! Integral Zagreb vas vodi na USKRS U SEVILLU! Jedinstveno putovanje posebnim avionom iz Zagreba na 5 dana/ 4 noćenja u hotelu 4* za samo 4689 kn! GARANTIRANO!

Jedan od gradova koje definitivno trebate posjetiti je glavni grad Andaluzije – Sevilla. Kolijevka je mnogih španjolskih tradicija, dom ukusnih tapasa i grandioznih spomenika maorske arhitekture! Kupon vrijedi isključivo za termine: 08-12.04.2020. GARANTIRANI POLAZAK!

1. dan:  Zagreb - Sevilla
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u 10:00 sati, kod šaltera informacija. Let posebnim zrakoplovom Croatia Airlines u 12:10 sati, s dolaskom u Sevillu u 15:10 sati. Po slijetanju u Sevillu slijedi transfer autobusom do hotela. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak javnim prijevozom do stare gradske četvrti Santa Cruz, prepune Tapas barova, trgovina i taverni. Šetnja vijugavim uličicama i slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2. dan: Sevilla – Real Alcazar
Doručak. Odlazak na razgled kraljevske palače Real Alcazar - nekadašnje palača maurskih vladara, koja se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićene kulturne baštine, često opisivana kao „raj na zemlji“. Razgled bogato ukrašene palače Pedra Okrutnog s vrtovima naranči i mnogobrojnim dvoranama optočenim keramikom i pozlatom (doplata za ulaznicu na licu mjesta). Slijedi razgled grada pješice: Sveučilište, park Marie Luise, Plaza de Espana, Plaza San Francisco, Gradska vijećnica, katedrala Santa Maria de la Sede u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, načinjen od dvije tone zlata, te grob Kristofora Kolumba. Katedralu krase slike velikih španjolskih majstora Zurbarana i Goye, te toranj Giralda, simbol grada. U večernjim satima slobodno vrijeme za vlastito istraživanje grada. Noćenje.

3. dan: Sevilla – fakultativni izlet Cordoba
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom do Cordobe, prijestolnice maurskog kalifata  El Andalus. Po dolasku šetnja slikovitom židovskom četvrti Judeira i razgled simbola grada i čuda islamske arhitekture - čuvene Mezquite, katedrale koja je nekoć bila najveća džamija na svijetu. Nakon razgleda katedrale šetnja živopisnim trgovima i cvijećem ukrašenim dvorištima (Patio de las Flores). Slobodno vrijeme za ručak u nekoj od tipičnih taverni. Povratak u Sevillu u popodnevnim satima. Putnicima koji ostaju u Sevilli predlažemo posjet Muzeju lijepih umjetnosti u kojem su izložena mnoga djela poznatih seviljanskih slikara (Esteban Murillo, Juan de Vales Leal i Francisco de Zurbaran). Noćenje.


4. dan: Sevilla – fakultativni izlet Ronda i Setenil de las Bodegas (Bijela sela Andaluzije)
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom do čuvenih Bijelih sela Andaluzije (Pueblos Blancos). Posjet egzotičnom brdskom mjestu Ronda, u kojemu je smještena najstarija arena za borbu s bikovima u Španjolskoj i impresivni kameni most Puente Nuevo. Brojni umjetnici pronalazili su inspiraciju u ovom čudesnom mjestu: Oscar Wild, Ernest Hemingway, Rainer Marie Rilke i drugi. Slijedi odlazak do mjesta Setenil de las Bodegas, smještenog ispod stijena, čije su kuće doslovno utkane u stijene. Povratak u Sevillu u kasnim popodnevnim satima. Putnicima koji ostaju u Sevilli predlažemo šetnju obalom rijeke Guadalquivir i raskošnim parkom Marije Luise sa slikovitim palačama i paviljonima. Noćenje.

5. dan: Sevilla – fakultativni izlet Cadiz 
Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet autobusom do Cadiza, jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi, smještenog na obali Atlantskog oceana. Po dolasku šetnja uskim uličicama grada do trga San Antonio, čije palače s izbočenim željeznim ogradama na balkonima podsjećaju na Havanu, katedrale i najznačajnijeg spomenika grada Torre Tavira, s čijeg se vrha pruža pogled na cijeli grad i jednu od najpoznatijih španjolskih obala Coste de la Luz. Slobodno vrijeme za ručak i šetnju plažom La Caleta. Povratak u Sevillu i transfer autobusom do zračne luke. Putnicima koji ostaju u Sevilli predlažemo panoramsko krstarenje rijekom Guadalquivir uz mnoge znamenitosti smještene uz obalu rijeke. Transfer od hotela do zračne luke u 20:00 sati. Let posebnog zrakoplova na direktnoj liniji za Zagreb u 23:10 sati. Dolazak u Zagreb u 02:10 sati.