Mačkare šta mogu mačkare...Posjetite karneval u Crikvenici uz Darojković Promet! Jednodnevni izlet busom iz Zagreba i pratiteljem putovanja za samo 89 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Dječija maškarada i velika povorka maski garancija su dobre zabave i dana za pamćenje! Kupon vrijedi isključivo za termin: 26.01.2020.-OTKAZANO!

PROGRAM PUTOVANJA:

Polazak iz Dugog Sela u 08:00h, te usputnih stanica u Zagrebu.

U 11:00h organizirana je dječja povorka, a  u 14:00h velika povorka.
Oko 17:00h krećemo prema Zagrebu.

Uspavane zimske mjesece crikvenička rivijera dočekuje zaigrana i vesela, spremna na vesele karnevalske šale, originalne maske i druženje s dragim prijateljima i gostima. Svake godine u siječnju maškare postaju vladari crikveničkoga kraja. Dugogodišnja tradicija maškara prisutna je u većini mjesta u okolici Crikvenice, a neovisno o tome zvale se one maškare, krabunosi, maškaroni, mačkare ili krabulje, svima im je zajednička ljubav prema starim običajima i radost koju im pričinja maškaranje, obilazak mjesta i pozdravljanje puka. Maškarane grupe glasnim bubnjevima i pjesmom tjeraju zimske duhove i prizivaju proljeće. Mnogo se toga promijenilo od generacija čije su maske bile produkti kućne radinosti do modernih generacija koje svoje maske uglavnom kupuju, no želja da se sačuva i njeguje tradicija i dalje uspješno odolijeva izazovima modernog doba.