[Fitness za mentalno zdravlje!] BRAIN FITNESS u Zagrebu donosi Vam trening za poboljšanje općih kognitivnih sposobnosti za djecu ili trening za lakše i brže učenje njemačkog jezika za djecu i odrasle!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Brain Fitness programi uključuju vježbe za mozak koje pospješuju koncentraciju, pažnju i pamćenje (mentalne vježbe), strani jezik (njemački jezik) i kreativne radionice te kao takvi predstavljaju zaštićen hrvatski brand. Znanstveno je dokazano da pravilno izvođenje određenih vrsti vježbi za mozak (mentalne vježbe), učenje stranih jezika, kreativan rad rukama stimuliraju naš mozak. Kupon vrijedi do 31.03.2020.

BRAIN FITNESS trening čini nekoliko sastavnica: vježbe za mozak, učenje njemačkog jezika po principu učenja materinjeg jezika i kreativan rad rukama. Osmišljen je od strane pedagoga. Temelji se na pedagoškim i psihološkim principima učenja. Uključuje najnovije spoznaje iz psihologije odgoja i obrazovanja, razvojne psihologije, neuroznanosti, metodike i didaktike stranog jezika i pedagogije. Provode ga pedagoški djelatnici s dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom, mladima i odraslima. Čine ga vježbe za mozak: vježbe za koncentraciju i pamćenje (mentalne vježbe), mentalna matematika, njemački jezik, i kreativan rad rukama. Navedeni elementi povezani su na način da jedan potiče razvoj drugog.


Brain Fitness programi nisu namijenjeni stvaranju "genijalaca", već polaze od znanstveno utemeljenih činjenica i realnih očekivanja koja možemo imati od svakog pojedinca. Budući da se svi rađamo s određenim potencijalom i predispozicijama za uspjeh, mi polazimo od toga da u svakome od nas već postoji genije. Samo ga trebamo otkriti. Na nama je upravo da Vam u tome pomognemo.

Što obuhvaćaju vježbe za mozak?
Pomno isplaniran trening za mozak potiče aktivaciju lijeve i desne strane mozga. Vježbe za mozak (mentalne vježbe) općenito podupiru razvoj koncentracije, pažnje i pamćenja. Strani jezik (mi smo se odlučili za njemački jezik radi što bolje stimulacije mozga) i mentalna matematika služe za aktivaciju lijeve strane mozga, a kreativan rad rukama za aktivaciju desne strane mozga.


Čemu služe?
Većina nas više koristi jednu stranu mozga, onu koja je dominantnija. Primjerice, ljudi kojima dobro idu prirodne znanosti ili strani jezik imaju razvijeniju lijevu stranu mozga. Oni koji se vole kreativno izražavati, oni koji vole likovnu umjetnost, glazbu, ples imaju razvijeniju desnu stranu mozga. No to ne znači da ovi prvi ne mogu naučiti kreativno se izražavati ili  da ovi drugi ne mogu biti dobri u matematici ili stranom jeziku. No za to su potrebne pomno razrađene ciljane vježbe za mozak. Vježbanjem lijeve strane mozga razvijamo koncentraciju i pamćenje. Aktivacijom desne strane mozga razvijamo kreativnost i kritičko mišljenje.

Trening se sastoji od vježbi za mozak i uključuje vježbe za koncentraciju, pažnju i pamćenje, grafomotoričke vježbe, učenje stranog jezika (radi što bolje stimulacije mozga odabrali smo njemački jezik) te kreativan rad rukama, a sve to uz glazbu i pokret. Grupe se sastoje od maksimalno šestero djece. S ciljem što veće udobnosti i opuštenosti djeca sjede na vrećama za sjedenje, ne na stolicama, i rade na tepihu.

Djeca tako u opuštenoj i veseloj atmosferi nesvjesno razvijaju koncentraciju i pažnju, otkrivaju svoje jače strane, postaju samosvjesnija i samopouzdanija, uče crtati i kreativno stvarati. Uz to i nauče njemački jezik po principima materijneg jezika.

TEČAJ NJEMAČKOG JEZIKA
Brain Fitness Vam nudi konverzacijski tečaj njemačkog jezika. Ako učite njemački jezik po principu učenja materinjeg jezika, naučit ćete ga govoriti. Za to je potrebno imati kvalitetnog učitelja/govornika, potreban je kontinuitet i male grupe. Sve to možete pronaći kod nas.


Zašto njemački jezik učiti po principu materinjeg jezika?
Zato što nitko ne bi naučio govoriti svoj materinji jezik da ga uči pomoću gramatičkih pravila i izvan konteksta i komunikacijskih situacija. Zamislite da svoju djecu hrvatski jezik učite na način: “Tko? Što? Dječak. Koga? Čega? Dječaka.” i sl. Vaše dijete nikada ne bi pravilno govorilo niti se moglo sporazumjeti s drugim ljudima na materinjem jeziku. Zašto bi se strani jezik tretiralo drugačije? Jezik je jezik. Princip usvajanja jezika isti je - učili strani ili materinji jezik.

Zašto je važno da su grupe male (do šest polaznika)?
Jer je kod učenja njemačkog jezika jako važno da imate dovoljno vremena za vlastitu produkciju (govor), što u velikim grupama nije moguće ostvariti. Osim toga, važno je da grupa bude homogena, da atmosfera bude opuštena i ugodna te da pruža sve preduvjete za miran i koncentriran rad. Osim toga, male grupe omogućavaju individualiziran rad. Učitelj stoga može prepoznati individualne stilove učenja i potrebe polaznika. Ne učimo svi na isti način. Zato je važno da učitelj ima vremena, stručnog znanja, ali i psihološko-pedagoškog znanja (znanja kako se uči i podučava), kao i sve ostale materijalne preduvjete posvetiti se svakom pojedinom polazniku. Tako mu može pomoći da pronađe vlastit način efikasnijeg učenja.

Konverzacijski tečajevi njemačkog jezika namijenjeni su djeci i odraslima. Pridržavamo se smjernica Zajedničkog europskog referentnog okvira za strane jezike i izdajemo potvrdu o završetku određenog stupnja. Sukladno navedenim smjernicama jedan stupanj traje 140 sati (odnosno 280 sati B1). No, s obzirom na opisane specifične materijalne i nematerijalne uvjete u kojima se odvijaju naši tečajevi, njemački ćete jezik naučiti puno prije.