Nazdravite pivom u boemskom duhu Praga na Valentinovo! Svijet putovanja Vas vodi na 3 dana/ 2 noćenja u hotelu 3* s doručkom i prijevoz busom...Samo ljubav i samo 775 kn/ osobi!

4 prodanaNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Prag smatraju jednim od najromantičnijih europskih metropola. Otputujte u Zlatni Grad, koji će Vas potpuno očarati svojim duhom, dinamikom uličnog života, gotičkom arhitekturom, najboljim svijetskim pivima te mnoštvom povijesnih, umjetničkih i zabavnih sadržaja. Kupon vrijedi isključivo za datum: OD 14.02-16.02.2020. RASPRODANO!

Program putovanja:

1. dan PRAG

Polazak iz Zagreba u 01:00 sat s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva (Trg Stjepana Radića 1). Noćna vožnja kroz Sloveniju, Austriju i Češku do Prag. Dolazak u Prag u prijepodnevnim satima. 


Po dolasku u Prag slijedi razgled Praga  u pratnji lokalnog vodiča HRADČANY: Kraljevska palača – Katedrala Sv. Vita … MALA STRANA: Malostranske namesti – Crkva Sv. Nikole – Karlov most… STARE MESTO: Karlova ulica – Starogradska vijećnica – Staromestske namesti... S Hradčana spuštamo se do jednog od glavnih simbola Praga: KARLOVOG MOSTA. Nastavljamo obilazak: ASTRONOMSKI SAT; najpoznatiji sat na svijetu s najstarijim mehanizmom takvog tipa u Europi; STAVOVSKE DIVADLO; HAVELSKE TRŽNICE, poznata praška tržnica koja potiče još iz 13. st.; VACLAVSKE NAMESTI središnji praški trg. Slobodno vrijeme.  
Odlazak do hotela, smještaj i odmor. Navečer preporučamo posjet pravoj srednjovjekovnoj taverni sa višesatnim show programom uz večeru od 5 slijedova i neograničenm konzumacijom pića.
Povratak u hotel. Noćenje.


2. dan PRAG - KUTNA HORA - PRAG

Doručak. 
Predlažemo poludnevni izlet autobusom u Kutnu Horu, koji je nekoć bio kraljevski grad srebra te politički i ekonomski centar Istočne Bohemie koji je svoj vrhunac doživio u 15. i 16. stoljeću. Kutna Hora nastala je u 12. stoljeću kao rudarsko naselje. U srednjem vijeku bila je jedan od najvećih rudnika srebra u Europi. Svoj srednjovjekovni štih, grad je sačuvao do današnjih dana. Naime, Kutna Hora je nadaleko poznata i po kosturnici u Sedlecu čija je unutrašnjost ukrašena kostima 30.000 tijela čija priča potiče još iz 12.st. i uključuje opata, hodočašće u svetu zemlju, groblje, odlazak u raj i stanovitog grofa, a cijelu priču ćete saznati na licu mjesta. 


Odlazak do veličanstvene crkve sv. Barbare, jedne od najznačajnijih crkvi centralne Europe, također na UNESCO popisu zaštićene svjetske baštine. Nakon razgledavanja slobodno vrijeme za kupovinu nakita i predmeta od srebra u mnogobrojnim dućanima suvenira. Po povratku u Prag predlažemo slobodno vrijeme u središtu grada. Navečer preporučamo odlazak u tipičnu češku pivnicu u kojoj možete uz veselu atmosferu uživati u tradicionalnim češkim specijalitetima i svjetski poznatom češkom pivu. 
Povratak u hotel. Noćenje.


3. dan PRAG

Doručak. 
Šetnja NOVE MESTOM: Prašna brana – Obecni dum – Namesti Republiky – Celetna ulica – Karlovo sveučilište –  Staromestske namesti – Židovska četvrt i židovsko groblje… Slobodno vrijeme za osobne programe. Predlažemo vožnju brodom po Vltavi s bogatim buffet ručkom. 
Polazak za Zagreb oko 15:00 sati. Dolazak na mjesto polaska očekuje se iza ponoći (informativno vrijeme dolaska u autobus a u Zagreb je između 1:00 i 2:00 sata)