Poznat zbog zraka, lječilišnog turizma, Veli Lošinj oduševljava svakog! Ponuda se može iskoristiti isključivo od 01.02.20. do 01.03.20.!

Što sve krije Veli Lošinj pogledajte OVDJE!

VELI LOŠINJ

Mjesto sa svojih 800 –tinjak stanovnika osigurava mirno okruženje, bez stresa i buke. Ovdje kada jednom kročite htijeti ćete tu i ostati.  Kamene kućice, crkve i druga značajna povijesna obilježja ovoga mjesta neće nikoga ostaviti ravnodušnima.

Veli Lošinj, nastanjeno mjesto od kraja 14 stoljeća, prvobitno nastanjen od 12 hrvatskih obitelji na području današnje crkvice sv. Nikole.

Lokacija - lječilišni turizam
Poznat zbog zraka, lječilišnog turizma koji je prvi put spominjan u starim knjigama, a nakon istraživanja od strane austrougarske monarhije otkrivene su zdravstvene prednosti u pročišćavanju dišnih puteva i asme, te se austrougarska monarhija dolazila na Lošinj na liječiti.


Vrijedno je vidjeti:

Muzej Apoksiomen
U moru nedaleko Lošinja 1999. godine pronađena je antička brončana statua grčkog atlete Apoksiomena. Kip visok 192 centimetra i star više od dvije tisuće godina ležao jezaglavljen između dvije stijene, a njegov pronalazak bio je svjetska senzacija. Hrvatski Apoksiomen jedna je od sedam sličnih, dobro sačuvanih, statua na svijetu. Nakon opsežnih restauratorskih radova kip se vraća u Mali Lošinj u prostor "Palače Kvarner" , gdje ga se danas može razgledati svaki dan od utorka do nedjelje između 08 -17 sati.

Lošinjski miomirisni vrt
Rasadnik otočnog ljekovitog bilja u Malom Lošinju. Uz pratnju stručnog vodiča posjetitelji se mogu upoznati sa bogatom florom otoka, ljekovitim svojstvima bilja i kupiti originalan otočni suvenir.


BATO A2+1

Apartman Bato A2+1 Hrvatska je udaljen 600 metara od mora, 700 m od centra grada, u Velom Lošinju - otok Lošinj.
Privatni smještaj apartman Bato A2+1 idealan je za 2 osobe i ima 1 sobu.
Smještaj je opremljen: internet , TV, klima uređaj, grijanje, perilica rublja.
Za dovođenje kućnih ljubimaca treba tražiti dozvolu vlasnika.