Potaknite kondiciju uz Planinarenje za laike na Moslavačku goru s Autoturist Parkom i Rural Escape Tours! Najbolji aranžman za boravak u prekrasnom moslavačkom kraju s prijevozom iz Zagreba!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Planinarenje za laike je namijenjeno svima vama koji imate želju prošetati Moslavačkom gorom, ali se osjećate nesigurno zbog nepoznavanja terena. Zato je sada prava prilika da uz vodičku Mons Claudius Guide upoznate šumsku prirodu Moslavačke gore i saznate osnove planinarenja! Kupon vrijedi za 1 osobu i za odabrani datum: 08.03.20. / 19.04.20.

Polazak autobusa u 7:30 sati iz Zagreba s južnog parkirališta zgrade Gradskog poglavarstva.

Obavezna je udobna i stabilna obuća (preporuka su planinarske cipele) prikladna za hodanje po neravnom terenu, slojevita odjeća, voda, zaštita od komaraca i drugih šumskih insekata.

Ugodno putovanje u smjeru Popovače i Podgarića, smještenog u prekrasnoj brdovitoj Moslavini. Dolazak u lokalni dom Podgarić, koji je zbog svoje lokacije vrlo česta ishodišna točka brojnih izletnika i planinara koji posjećuju Moslavačku goru, nekada Mons Claudius, a danas Regionalni park prirode. Po dolasku slijedi jutarnja zakuska (turska kava, čaj i domaća štrudla) te upoznavanje s vodičem uz osnovne informacije o samoj ruti planinarenja.

Oko 10:00 sati polazak na stazu. Staza je srednje zahtjevna u kombinaciji asfalta, makadama i šumskog puta. Glavni cilj planinarenja je najviši vrh Moslavačke gore Humka, na visini od 489 metara, a osim što ćemo uživati u opuštajućoj svježini moslavačke šume, posjetit ćemo i jednu od najstarijih srednjevjekovnih utvrda u središnjoj Hrvatskoj - Garić grad, koja je neko vrijeme bila u vlasništvu poznate "Crne kraljice", grofice Barbare Celjske. Po dolasku na Humku (nakon cca 2 sata hodanja), slijedi slobodno vrijeme za osvježenje i odmor.

U dogovoreno vrijeme zajednički povratak prema Podgariću i lokalnom domu gdje ćemo uživati u okrijepi. Nakon ručka slobodno vrijeme za opuštanje ili šetnju do poznatog spomenika Revolucije, dijelo kipara Dušana Džamonje, koji se nalazi u neposrednoj blizini. Polazak prema Zagrebu planiran je u kasnim poslijepodnevnim satima. Dolazak na mjesto polaska u ranijim večernjim satima.

Za sudjelovanje u cjelokupnom programu potrebno je dodatno uplatiti paket Planinarenje za laike – Moslavačka gora: jutarnju zakusku (turska kava, čaj, domaća štrudla od jabuke i sira ), ručak (catering) nakon planinarenja (ćevapi u lepinji, luk, domaći ajvar; za vege menu obavezna prethodna najava min.2 dana prije termina izleta), stručno vođenje – uslugu lokalnog vodiča tijekom planinarenja, auto pratnja, troškove organizatora paketa RURAL ESCAPE TOURS.