Uzbudljiva pješačka avantura u Julijske Alpe! Ne propustite jednodnevni izlet Autoturist Parka na Bohinjsko jezero i slap Savicu 29.03. s prijevozom iz Zagreba za samo 149 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Iskoristite zadnji dan u tjednu za cjelodnevno druženje, istraživanje i razgledavanje prirodnih ljepota slovenskih Alpi, a usto održite finu kondiciju na svježem zraku... Kupon vrijedi isključivo za 29.03.2020.

PROGRAM IZLETA

Polazak autobusa u 6:30 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Ugodno putovanje u smjeru graničnog prijelaza te dalje kroz Sloveniju preko Kranja i Bleda u smjeru Bohinja.

Pješačka tura traje sveukupno cca 4 sata (ovisno o veličini i brzini kretanja grupe). Staza je kondicijski i tehnički umjereno zahtjevna. Obavezna je udobna i čvrsta sportska / planinarska obuća prikladna za boravak u prirodi i višesatno hodanje. Preporučamo slojevitu odjeću. Ponijeti dovoljno tekućine.

Dolazak u mjesto Ribčev Laz, koje se nalazi na samom jezeru. BOHINJSKO JEZERO, slovensko najveće jezero, zbog svoje kristalno čiste plavozelene boje i ne tolike komercijaliziranosti pravi je raj za sve ljubitelje prirode. Nalazi se u Julijskim Alpama te je dio slovenskog Nacionalnog parka Triglav. U Ribčevom Lazu nalazi se i vrlo vrijedan spomenik kulture i povijesti – crkvica Sv.Ivana Krstitelja, stara sedam stoljeća, a koja čuva neke od najstarijih srednjovjekovnih freski u Sloveniji uopće. Preporučamo razgled crkvice (doplata za ulaznicu na licu mjesta).

U dogovoreno vrijeme polazak na pješačku turu po sjevernoj strani Bohinjskog jezera. Dolazak u mjesto Ukanc za cca sat i pol (oko 6 km). Kratka pauza za osvježenje. Nastavak pješačenja do slapa Savica (cca 1 sat, oko 4 km). Na 1300 metara nadmorske visine nalazi se Črno jezero, koje prikuplja snijeg i kišnicu te ponire i malo niže izvire u obliku čudeno lijepog SLAPA SAVICA. Uživanje u prekrasnom prizoru kako iz stijene izvire slap i nastaje rijeka Sava Bohinjka! U dogovoreno vrijeme zajednički povratak u Ukanc. Ukrcaj u autobus i povratak u Ribčev Laz. Slobodno vrijeme za osobne programe do polaska prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.