Neka ovogodišnji Uskrsni ponedjeljak bude drugačiji i ispunjen doživljajem putovanja s juga predivne Istre... Razgled NP Brijuni je fakultativni program koji se nadoplaćuje u agenciji prilikom rezervacije mjesta po kupnji kupona. Kupon vrijedi za 1 osobu i isključivo za 13.04.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 6:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Putovanje u smjeru Karlovca i Istre do PULE.

Po dolasku slijedi informativni razgled znamenitosti grada u pratnji lokalnog vodiča te kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Oko 12:30 sati polazak prema Fažani. 

Iz centralne luke Fažana nastavak izleta brodom prema NP BRIJUNI. Okupljanje grupe na Trgu prijateljstva ispred prezentacijske ploče Brijuna i upoznavanje posjetitelja s njegovom bogatom poviješću od perioda mezozoika do danas, prirodnim ljepotama čija su posebnost stoljetne šume hrasta crnike, šume lovora, mediteranska makija te park-šume. Vožnja dijelom nekada jednog od najvećih golf terena u Europi, prolaz kroz safari park i zaljev Verige. 

Polusatna stanka u bistrou "Školjka" prigoda je za osvježenje i kupovinu suvenira. Posjet crkvi Sv. Germana iz XV. st. u kojoj se nalaze kopije srednjovjekovnih fresaka i kopije spomenika pisanih glagoljicom te orginalni crno-bijeli rimski mozaik iz zaljeva Verige. Razgledavanje prirodoslovnog muzeja i foto izložbe "Tito na Brionima" te botaničkog vrta. 

Nakon obilaska nacionalnog parka povratak brodom u Fažanu. U dogovoreno vrijeme polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.