Zimsko uživanje na Vlašiću u Bosni i Hercegovini! 2 dana/1 noćenje s doručkom u hotelu za dvoje ili 3 dana/2 noćenja u villi za do 8 osoba u Hotelu Resortu Oaza Mira Vlašić već od 375 kn!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Planina Vlašić predstavlja pravi turistički biser i pruža neodoljive ljepote...Uvjerite se i sami... Ponude se može iskoristiti isključivo do 01.03.20.

Villa Oaza Mira

Oaza mira svojim gostima omogućava boravak u elegantnim villama na dva kata. Villa posjeduje 3 spavaće sobe, privatni parking, šadrvan, terasu, kuhinju, grijanje na pelet… Ville su predviđene za boravak do 8 osoba.

Villa je opremljena 32” LCD TV sa kablovskom TV, besplatnom WI-FI konekcijom i telefonom.

Gostima je također na raspolaganju mini bar kao i kompletno opremljene 2 kupaonice u kojima se nalaze fen za kosu, pegla (na zahtjev gosta), ručnici i hotelska kozmetika.

Standard sobe u Oazi Mira

Standard soba dočarava sjaj, mir, konfor i eleganciju iz koje se pogled pruža na predivne obronke Vlašića u nevjerojatnom zelenilu. Soba sa pogledom na prirodu pruža vam da se opustite i ponovno napunite svoje baterije dok Vas miris kahve razbuđuje i pogled Vam se pruža na predivni Vlašić.

Oaza mira svojim gostima omogućava boravak u standardnim sobama čija je površina do 20 m2. Standard sobe posjeduju jedan francuski krevet dimenzija 180×200. Standard sobe su predviđene za boravak jedne ili dve osobe, sa mogućnošću ubacivanja još jednog kreveta ili diječijeg krevetića.

Standard sobe su opremljene 32” LCD TV sa kablovskom TV, besplatnom WI-FI konekcijom i telefonom.

Gostima je također na raspolaganju mini bar kao i kompletno opremljena kupaonica u kojoj se nalazi fen za kosu, pegla (na zahtjev gosta), ručnici i hotelska kozmetika.

Planina Vlašić

Sa 1943 metra visokim vrhom Paljenikom, planina Vlašić podjednako je udaljena od Jadranskog mora i velikih kontinentalnih gradova u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Čak sto kilometara šumskih puteva, rijeka Ugar i njene pritoke Ilomska i Kobiljska rijeka, nebrojene livade, sve je to nezaobilazan izazov brojnim planinarima tokom ljetnih mjeseci. Snijeg koji se pak na ovoj planini zadržava čak pet mjeseci u godini pravi je raj za svakog skijaša.

Legenda kaže da su nomadski Vlasi, potomci starih Rimljana i antičkih naroda Ilira i Tračana, sa svojih beskrajnih putovanja donijeli i jedan od zaštitnih znakova planine Vlašić – vlašićki sir. Vlašićki sir jedan je od najbolje spremljenih ovčjih sireva u salamuri. Izvorno se radi od svježeg ovčjeg mlijeka, ali i od kravljeg, a nakon toga zrije dva do tri mjeseca. Usavršivši recepturu izrade sira, Vlasi su tu tradiciju prenijeli na stočare s okolnih planina. Danas se vlašićki sir proizvodi u čitavoj BiH, postavši tako njen izvorni tradicijski proizvod.

Pored vlašićkog sira, još su dva zaštitna znaka planine Vlašić – pas tornjak i ovca pramenka. Pastirski pas tornjak na tom području živi više od hiljadu godina tokom kojih je branio ovce za vrijeme ispaše. Posljednji zaštitni znak je pramenka, autohtona bosanskohercegovačka pasmina ovce.

Turistički potencijal Vlašića prepoznala je i austrougarska aristokracija koja je u 19. vijeku redovno uživala u njegovim ljepotama. U novijem vijeku najpoznatiji dio planine Vlašić u kojem mnogobrojni turisti pronalaze svoj mir zove se Babanovac. Sedamdesetih godina prošloga vijeka na tom je dijelu Vlašića sagrađena 90 metara visoka skijaška skakaona na kojoj se održavalo legendarno takmičenje u skijaškim skokovima “Pokal Vlašić”.

Planina Vlašić smještena u središnjem dijelu Bosne i Hercegovine predstavlja pravi turistički biser. Najviši vrh planine Vlašić doseže visinu od 1943 metra!

Obavezna e-mail rezervacija isključivo na mail recepcija@hotelresort-ozamira.ba uz broj kupona po aktivaciji kupona.