Upoznajte čari grada na Miljacki i oduševite se jedinstvenom atmosferom Sarajeva! 3 dana i 2 noćenja s uključenim doručkom za 2 osobe u šarmantnom hotelu Hayat Hills*** za samo 385 kn!

1 prodanNe možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Hayat Hills 3* je šarmantan hotel smješten u starom dijelu Sarajeva, samo 2 km od jednog od najljepših dijelova Sarajeva - Baščaršije u kojem se nalaze brojne kulturno-povijesne znamenitosti, tradicionalni i moderni restorani! Kupon se može iskoristiti do 31.03.2020.

Hayat Hills je novootvoreni hotel sa tri zvjezdice koji pripada lancu hotela Hayat Sarajevo. Nalazi se u Starom gradu, izdvojen od gradske vreve okružen poznatim izletistima, a opet udaljen samo 2 km od Baščaršije. 

U neposrednoj blizini objekta nalazi se gradska znamenitost Bijela tabija koja pruža nevjerovatan pogled na cijeli grad, kao i Zmajevac sa kojeg možete uživati u svjetlima grada. Pogled iz hotela usmjeren je ka olimpijskoj planini Trebević, a ljepotica Jahorina udaljena je 25 km.

Baščaršija je stara sarajevska "čaršija" te povijesni i kulturni centar grada. Baščaršija je izgrađena u 15. stoljeću kad je Isa-beg Ishaković osnovao cijeli grad.

Riječ Baščaršija potiče od riječi "baš", koja znači "glavna" na turskom, tako da Baščaršija znači "glavna ulica". Zbog velikog požara u 19. stoljeću, današnja Baščaršija je dvostruko manja nego što je nekad bila. Baščaršija se nalazi na sjevernoj obali rijeke Miljacke, u općini Stari Grad Sarajevo.

Na Baščaršiji se nalazi nekoliko važnih povijesnih objekata, poput Gazi Husrev-begove džamije i sahat-kule. Danas je Baščaršija glavna turistička atrakcija grada Sarajeva.