Ljepote i povijest Dalmacije na jednom izletu! Autoturist Park vodi Vas na jednodnevni izlet u NP Krka, Visovac i Šibenik 18.04. s autobusnim prijevozom iz Zagreba za samo 229 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Provedite dan okruženi prirodnim ljepotama Krke i Visovca te kulturno-povijesnim znamenitostima i pričama Šibenika... Kupon vrijedi za 1 osobu i za 18.04.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 6:00 sati s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva u Zagrebu. Putovanje u smjeru Dalmacije i Šibenika. 

Dolazak u NP KRKA (ulaz Lozovac), naš drugi po posjećenosti nacionalni park. Cijelom svojom površinom od 109 km2 nalazi se u Šibensko – kninskoj županiji, i to uz tok rijeke Krke. Obuhvaća sedam sedrenih slapova od kojih je svakako najljepši SKRADINSKI BUK. Buk se sastoji od 17 sedrenih stuba, koje se pružaju na 800 metara duljine. Na Skradinskom buku se također mogu pogledati etnografska zbirka i stare mlinice (vodenice) te koševi i stupe - naprave koje su se nekada koristile za pranje podnih prostirača, suknenih prekrivača, tkanine i odjeće. Slobodno vrijeme za samostalnu šetnju Skradinskim bukom te uživanje u prekrasnim ljepotama nacionalnog parka. U dogovoreno vrijeme odlazak na brod. 

Vožnja do otočića VISOVCA, smještenog usred istoimenog jezera. O otoku se brinu franjevci, kao što su se stoljećima brinuli za očuvanje kulture tih prostora, što se može vidjeti po brojnim djelima unutar samostanskog muzeja. Osim što su sačuvali brojne povijesne ostatke, franjevci su se istaknuli kao brižni uzgajivači biljnih kultura. Na otoku obitava čak 195 biljnih vrsta, od čega je 80 kultiviranih. Zadržavanje na Visovcu oko pola sata te povratak brodom na Skradinski buk. 

Ukrcaj u naš autobus i odlazak u obližnji Krešimirov grad – ŠIBENIK. Šetnja do prekrasne šibenske katedrale, katedrale Sv.Jakova, jednog od najznačajnijih spomenika srednjovjekovne kulture i gradnje u Hrvatskoj. 

Slobodno vrijeme za osobne programe do polaska prema Zagrebu koji je predviđen oko 18:00 sati. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.