Početak proljeća provedite u jednodnevnom izletu u Baranji! Razgledajte i istražite čari PP Kopački rit i Osijeka s Autoturist Parkom 29.03. za samo 239 kn/osobi s uključenim autobusnim prijevozom!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Ne znate kamo za vikend, a proljeće je pred vratima? Boravak u prirodi svakako je najbolji izbor, pogotovo s razgledavanjem prirodnih hrvatskih bisera poput Kopačkog rita i grada Osijeka prepunog povijesti! Kupon vrijedi za 1 osobu i za 29.03.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak autobusa u 6:30 sati iz Zagreba s južnog parkirališta Gradskog poglavarstva. Slijedi ugodno putovanje u smjeru Slavonije i Baranje. 

Dolazak u Kopačevo i KOPAČKI RIT. Kopački je rit park prirode, smješten u kutu što ga čini rijeka Dunav sa svojim pritokom Dravom. Ovisno o vodostaju, vode tih dviju rijeka neprestano oblikuju i mijenjaju izgled rita, stvarajući prekrasan mozaik jezera, kanala, bara i greda, poplavnih šuma, trščaka i vlažnih livada. To je jedno od najbolje očuvanih poplavnih područja u Europi, a Posebni zoološki rezervat najvrjedniji je dio Parka. Područje Kopačkoga rita karakterizira iznimna ljepota krajobraza i velika biološka raznolikost. 

Cijeli je rit nadaleko poznat kao stanište brojnim pticama močvaricama, populaciji običnoga jelena te osobito orla štekavca, koji je simbol Parka. Slijedi razgled Parka u pratnji stručnog vodiča (traje cca. 2 sata – ovisno o vremenskim uvjetima i veličini grupe): panoramsko razgledavanje posebnog zoo-rezervata brodom te šetnja drvenom šetnicom preko jezera Mali Sakadaš, prezentacija o PP Kopački rit i posjet izložbi o flori i fauni parka. 

Nakon razgleda odlazak do OSIJEKA. Šetnja gradom uz informativni razgled autobusom i pješice: Tvrđa, Drava, gradska šetnica, konkatedrala Sv. Petra i Pavla... Slobodno vrijeme u središtu slavonske metropole. 

U kasnim poslijepodnevnim satima polazak prema Zagrebu. Dolazak na mjesto polaska u večernjim satima.