Neka Vas osvoji šarm prekrasnog Novog Sada i "Gibraltara na Dunavu" - Petrovaradinske tvrđave, u jednodnevnom izletu s prijevozom iz Zagreba u aranžmanu Autoturist Parka za 249 kn/osobi...

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Otisnite se na putovanje prema istočnom Dunavu i uživajte u razgledu glavnoga grada Vojvodine i veličanstvene Petrovaradinske tvrđave... Kupon vrijedi za 1 osobu i za 28.03.2020.

PROGRAM PUTOVANJA

Polazak iz Zagreba (južno parkiralište Gradskog poglavarstva) u 5:30 sati. Ugodno putovanje autoputom prema Slavoniji te dalje do NOVOG SADA – glavnog grada Vojvodine - za kojeg mnogobrojni čimbenici govore da je riječ o jedinstvenoj sredini, specifičnoj po gostoljubivosti, višejezičnosti i otvorenosti. Njegovi žitelji, njih oko 300.000, crpe životnu energiju iz Dunava, rijeke koja je oblikovala njihov temperament, povijest, a u konačnici i obrise njihovog grada.

Po dolasku odlazak do veličanstvene PETROVARADINSKE TVRĐAVE – kulturno povijesne lokacije s neponovljivim panoramskim pogledom na Novi Sad. To je druga po veličini tvrđava u Europi, poznata je pod nazivom „Gibraltar na Dunavu“ a bila je jedna od glavnih strateških točaka prema Turskoj a današnji izgled je dobila u XVIII. stoljeću. 

Slijedi odlazak u središte NOVOG SADA te šetnja i upoznavanje s gradom: Trg slobode sa spomenikom Svetozaru Miletiću (djelo Ivana Meštrovića) – Vladičanski dvor – Crkve Saborna, Uspenska, Nikolajevska – Almaška – Evengelistička – Sinagoga – Zmaj Jovina ulica sa spomenikom dječjem pjesniku Jovanu Jovanoviću Zmaju – Dunavska i Jovina ulica s brojnim buticima, kafićima – gradsko kazalište te novosadski Štrand uz Dunav... Slobodno vrijeme uz mogućnost posjeta Muzeju grada Novog Sada, mnogobrojnim umjetničkim ateljeima i ponajboljim novosadskim restoranima. 

Polazak prema Zagrebu predviđen je u kasnijim poslijepodnevnim satima. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.