Ovog ljeta divite se turističkoj senzaciji BOSANSKIM PIRAMIDAMA i razgledajte Sarajevo uz Darojković Promet na 2 dana/ 1 noćenje u hotelu 3* uz prijevoz busom...samo 419 kn/osobi!

Ne možete kupovati dalje! Ponuda je završila!
Prijavite se na newsletter da ne bi više nikad propustili ovako dobre ponude!

Bosanska dolina piramida je najveći svjetski kompleks piramidalnih građevina. Sastoji se od Bosanske piramide Sunca (Visočica) koja je, s visinom od više od 220 metara, znatno viša od Keopsove piramide, zatim piramide Mjeseca, Piramide bosanskog Zmaja te uzvišenja Hrama Majke Zemlje i Piramide Ljubavi. Kupon vrijedi isključivo: 06 - 07.06.2020.


PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN

Polazak je u 05:00h iz Dugog Sela, te usputnih stanica u Zagrebu. Nastavak vožnje prema Sarajevu uz usputna zaustavljanja po putu.
Po dolasku u Sarajevo, sastajemo se s lokalnim vodičem te krećemo u razgled grada, počevši s Baščaršijom, najpoznatijim dijelom grada, s brojnim suvenirnicama i trgovinama.


Slijedi: Sebilj – poznati trg gdje se nalazi jedna od glavnih gradskih fontana (česama), Kazandžiluk – poznat po proizvodnji bakrenog posuđa, džamija, izgrađena 1530. godine, stara pravoslavna crkva, Morića han, vječna vatra, latinska ćuprija, često nazivana i Principovim mostom, jer je na tom mjestu Gavrilo Princip izvršio atentat na princa Ferdinanda, careva džamija…
Nakon razgleda slobodno vrijeme za vlastite programe. Noćenje.


2. DAN

Nakon doručka, odjava iz hotela, kratko slobodno vrijeme, te polazak prema Visokom.
Po dolasku, krećemo u razgled u trajanju od 3-4 sata, s lokalnim vodičem.
Razgled počinje s vidikovca Belvedere, s kojeg se pruža pogled na dolinu I najveću i najstariju piramidu na svijetu, piramidu Sunca. Vodič će vas uputiti u povijest piramida I samog arheološkog parka, te rada fondacije. Ispod doline piramida izgrađena je kompleksna mreža prolaza I prostorija. Tuneli su osvjetljeni i podgrađeni, a prosječna visina im je do 2 metra. Uređeni dio tunela Ravne za turističke posjete se prostire na dužini od oko 850 metara.
Pored artefakata koji su tamo pronađeni, prava vrijednost tunela je u zabilježenim vrijednostima poput visoke koncentracije negativnih jona i Šumanove rezonance koji omogućavanju da se u toku boravka vaše tijelo revitalizira.
Zatim odlazimo do piramide Sunca, najveće piramide na svijetu čija je visina viša od 220 metara. Piramida je prekrivena nanosima zemlje I vegetacije, slično kao I stotine drugih piramida po svijetu. Federalni institut za pedologiju je procjenio starost zemljanog prekrivača na 12.000 godina, što ovu piramidu čini najstarijom piramidom na svijetu.
Samo otkriće ove piramide kao i njeni astronomski i energetski fenomeni, privlače turiste iz cijelog svijeta.
Nakon razgleda, krećemo prema Zagrebu.