Oduševljenje biserima Makedonije, povijest regije na dlanu! Uz Darojković Promet s 5 Polupansiona u hotelima i prijevoz busom istražite Kotor, Tiranu, Ohrid, Skadar i Budvu po super cijeni!

Super cijena 1.899 kn
Uštedi još 95 KN
Na ovu ponudu ostvarujete dodatnih 95 KN uštede koje će se pri plaćanju skinuti s Vašeg Osiguraj.me popusta. Newsletter i Osiguraj.me popusti se ne mogu kombinirati. Kliknite na ikonicu kao bi saznali na koji način ostvariti ove popuste.
Kupi

Samo jedna od zanimljivosti ovog putovanja je kako Ohrid nije samo popularna ljetna destinacija nego i kulturno središte čija povijest seže sve do 3. stoljeća prije Krista. Ohrid se naziva i Balkanskim Jeruzalemom jer je nekoć imao 365 crkava, svaku za jedan dan u godini! Možda smo sad dočarali vrijednost ovih gradova! Kupon vrijedi isključivo za datume: 08.-13.04.2020. (OTKAZANO ZBOG PANDEMIJE!) ili 17.- 22.06.2020.!

PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN
Polazak iz Dugog Sela u 06:00h i usputnih stanica u Zagrebu. Vožnja uz usputna zaustavljanja za odmor. Dolazimo u Mostar i krećemo u razgled grada: Bulevar, Sinagoga, Kriva ćuprija, Tabačica džamija, Hamam, Kujundžiluk, Koski- Mehmed pašina džamija, Turska kuća, Karadžoz-begova džamija…
Polazak prema hotelu u Blagaju, večera i noćenje.


2. DAN
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak putovanja do Kotora. Slobodno vrijeme za ručak. Razgled Kotora uz lokalnog vodiča – grad koji je zbog svoje srednjovjekovne arhitekture i mnogih spomenika uvršten na UNESCO-ov popis svjetske prirodne i kulturne baštine. Vidjeti ćemo gradske zidine, glavna gradska vrata, staru gradsku jezgru, katedralu i Trg. Sv. Tirapuna, Kneževu palaču, Napoleonovo kazalište… Nakon toga odlazak do Tirane, smještaj u hotel, večera i noćenje.


3. DAN
Doručak i odjava iz hotela.  Razgled Tirane – Ethembegova džamija, Skenderbegov trg, kula sa satom, spomenik Majci Tereziji, Piramida, kulturni centar… Odlazak do Ohrida, večera i noćenje.


4. DAN
Doručak. Razgled grada sa stručnim lokalnim vodičem. Na Ohridu ćemo vidjeti stari teatar, starogradske uske ulice s tipičnom arhitekturom, Ohridsku Čaršiju, spomenik Ćirilu i Metodu, crkvu Sv. Sofije, samostan Bogorodice Perivlepte, Samuelovu tvrđavu (s koje se pruža predivan pogled na grad i jezero). Fakultativni izlet do Sv. Nauma brodom ili autobusom, po dogovoru s grupom. Slobodno vrijeme za ručak, kavu, shopping…
Večera i noćenje.


5. DAN
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak do Skadra. U Skadru slobodno vrijeme za ručak i razgled grada – Skadarska tvrđava Rozafa, Al`zamil dzamija, Džamija Ebu Bekr – Pravoslavna grčka crkva posvećena Sv. Dimitriju – Kip Majke Tereze…
Odlazak do Budve, prijava u hotel. Večera i noćenje.


6. DAN
Doručak i odjava iz hotela. Razgled Budve – Šetnja starom gradskom jezgrom uz Venecijanske zidine starog grada, Kaštel, Crkva sv. Ivana, plaža Mogren… Nakon razgleda slijedi polazak za Zagreb, a dolazak je predviđen u kasnim večernjim satima.


U ponudi je uključen smještaj s uslugom Polupansiona te odsjedate u gradovima ovisno o ruti i planu putovanja: 1 Polupansion u hotelu u Blagaju, 1 Polupansion u hotelu u Tirani, 2 Polupansiona u hotelu u Ohridu, 1 Polupansion u hotelu u Budvi!